Mamak Başkente öncülük yapıyor: Kafelerine yoğun ilgi

Mamak Başkente öncülük yapıyor: Kafelerine yoğun ilgi

Mamak Belediyesi, MABEL ismini verdiği sosyal tesisleri ile Ankara’da öncü belediyelerden biri oldu. Belediye bünyesindeki MABEL kafeler, uygun fiyatları ve kaliteli içeriği ile vatandaşların uğrak noktası haline geldi.

Mamak’ta göreve geldiği 2019 yılından bugüne hayata geçirdiği 174 eser ile kısa sürede eser belediyeciliğine imza atan Murat Köse, inşa ettikleri sosyal tesislerle Mamaklı vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Mamak Belediyesi, başta MABEL Kafe Restoranlar olmak üzere vatandaşlara daha kaliteli, konforlu hizmet verebilmek için her geçen gün kalitesini ve kapasitesini artırarak çalışmalarını sürdürüyor.

ara.jpg

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, göreve geldiği günden itibaren ilçede sosyal tesislerin açılmasına büyük önem verdi. Açılan ve Mamak Belediyesi bünyesinde işletilen kafe restoranların yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hayata geçirilen millet kıraathaneleri de Mamak’ın göz bebeği oldu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 4 yıllık görevi boyunca 25 millet kıraathanesi ve MABEL kafe restoranları hayata geçirdi. Bunların 18 tanesi Mamak’ın her bir köşesinde, neredeyse her mahallenin faydalanabileceği millet kıraathanelerinden oluşuyor.

ara2.jpg

HER YAŞTAN İNSANI AĞIRLIYOR

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Her yaştan insanımızın açık alanda buluşacakları, güzel vakit geçirecekleri, belediyenin bir sosyal tesisi olarak uygun ücretle yemek yiyebilecekleri, çay kahve içebilecekleri, sosyalleşebilecekleri mekanlar oluşturmak istedik. İstedik ki evlerinde sıkılan büyüklerimiz yaz kış güzel kaliteli mekanlarda vakit geçirebilsin” dedi. Başkan Köse, son dört buçuk yıl içinde gerçekleştirdiği 174 hizmet ve eserle Mamak ilçesinde yaşayan vatandaşlarıyla buluştu. Belediyenin kararlı çalışmaları ile Mamak’ı eser belediyeciliği ile tanıştırarak halka hizmetine hız kesmeden devam etti. Mamak Belediyesi'nin başarılı çalışmaları, ilçe sakinleri arasında olumlu bir geri dönüş alırken, vatandaşlar da yapılan hizmet ve eserlerin ilçenin genel gelişimine katkı sağladığını belirtiyor.

basliksiz-1-002.jpg

25 MİLLET KIRAATHANESİ VE SOSYAL TESİS

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hayata geçirilen millet kıraat haneleri ile Mamak’ın neredeyse her noktasında vatandaşların uygun ve kaliteli hizmete ulaşabileceği tesisler hayata geçirdi. Köse, imza attı çalışmalar ile “Şahintepe millet kıraathanesi, şehitlik millet kıraathanesi, Akşemsettin millet kıraathanesi, macera park millet kıraathanesi, Kırım sudak millet kıraathanesi, Muhsin Yazıcıoğlu millet kıraathanesi, ana hizmet binası millet kıraathanesi, Kayaş millet kıraathanesi, Peyami Safa millet kıraathanesi, Şahap Gürler millet kıraathanesi, Akdere millet kıraathanesi, Ekin millet kıraathanesi, Hayat millet kıraathanesi, Saime Kadın millet kıraathanesi, Yeşilbayır millet kıraathanesi, Hürel millet kıraathanesi, Ekoköy millet kıraathanesi, Mutlu Ege Mabel büfe, MMM Mabel restoran, Üreğil Mabel büfe, Üreğil mabel restoran, Lavanta Mabel restoran, Üreğil simit kafe, Mutlu Ege Semerkant sofrası, Kartaltepe engelsiz kafe” gibi toplam 25 mekanı hayata geçirerek Mamaklı vatandaşların hizmetine kazandırıldı.

ar23.jpg

21 PARK VE PAHÇE

Dört buçuk yılda yapılan çalımalar ile, “Kartaltepe parkı, Evcil hayvan parkı, Hüseyingazi parkı, Mehmet Akif Ersoy parkı, Macera parkı, Trafik Eğitim parkı, Durali alıç parkı, Kutludüğün parkı, Türkiye- Kazakistan dostluk parkı, Altınevler parkı, Kaşgarlı Mahmut Parkı, Üreğil Lunaparkı, Beypazarı Karaşar Parkı, Kartaltepe Köpek oyun parkı, Akşemsettin köpek oyun parkı, Mutlu ege köpek parkı, lavanta bahçesi, çilek bahçesi, kiraz bahçesi, gül bahçesi, sebze bahçesi” gibi Mamak’ın çeşitli mahallelerine tam 21 yeni park ve bahçeyi Mamak’a kazandırılarak Yeşil Mamak olma yolunda hız kazanıldı.

TOPLAMDA 8 MERKEZ AÇILDI

Köse, “Şafaktepe gençlik merkezi, Durali alıç gençlik merkezi, Altınevler gençlik merkezi, Dikimevi gençlik merkezi, Zirvekent gençlik merkezi” gibi merkezler ile de gençlere destek vermeyi unutmadı. Ayrıca Mamak Belediyesi tarafından “Kutludüğün Aile bilim ve sanat merkezi, Akdere aile bilim ve sanat merkezi, Zirvekent aile bilim ve sanat merkezi” olmak üzere 3 Aile bilim ve sanat merkezide hayata geçirilerek sosyal hayata katkı sağladı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.