Mamak’ın ressamı Özgür Diler: Ulucanlar renkleniyor

Mamak’ın ressamı Özgür Diler: Ulucanlar renkleniyor

Mamak’ta kamu kurumları ve okul duvarlarına yaptığı resimlerle bilinen Ressam Özgür Diler, şimdi de Ulucanlar’ı renklendiriyor. Diler, çocukların ilgisini çekecek çizgi film karakterlerini hastane duvarına çiziyor.

Ulucanlar 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin çocuk bölümü duvarları Ressam Özgür Diler’in dokunuşları ile çocukların ilgisini çekiyor. Daha önce de kamu kurumlarının duvarlarına çizdiği resimler ile gündeme gelen Ressam Özgür Diler, Ulucanlar 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bulunan çocuk bölümünün duvarlarına çocukların ilgisini çekecek çizgi film karakterlerini çiziyor. İşini severek yaptığını belirten Özgür Diler "Bu ve daha önceden yapmış olduğum tüm işlerimi çok severek ve isteyerek yaptım. Çocukları mutlu etmek dünyanın en güzel hissi" şeklinde konuştu. Çocuk bölümünde yaptığı çizgi karakterlerin vatandaşlar ve yetkililer tarafından çok beğenildiğini belirten Özgür Diler, bu çizimlerin çocukların muayene öncesinde dikkatinin dağılmasını ve motive olmalarını sağladığını ifade etti.

mert2.jpg

ÇOCUKLARI RAHATLATIYOR

Ulucanlar’da bulunan 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Çocuk Bölümü duvarlarına çocukların rahatlayıp motive olması için çizgi karakterler çizen Ressam Özgür Diler hem çocuklar hem de aileler tarafından çok beğenildiğini ifade etti. Diler "Buradaki çalışmalarım aslında henüz bitmedi. Bir kısmını bitirmiş olsam da daha yapılacak çok yeri bulunuyor. Muayene olmaya giren çocukların dikkatini bu duvarlar çekiyor. Duvarda bulunan karakterlerin isimlerini söylüyorlar. Bu da onların dikkatini başka yöne çektiği için muayene öncesi ve sonrası çok daha rahat oluyorlar" dedi. Çocuklarını muayeneye getiren ailelerin de çok beğendiğini belirten Diler, "Ağlamaya başlayan çocukları duvardaki çizgi karakterleri göstererek avutuyorlar. Burada çalışmalarım devam ettiği için yanıma gelen çocuklar oluyor zaman zaman onlarla konuşarak çizim yapıyorum. Belki onların da aralarında geleceğin ressamları var" ifadesinde bulundu.

mert5.jpg

KALPLERE DOKUNMAK ÖNEMLİ

Geçmiş dönemlerde yaptığı projelerden bahseden Özgür Diler, insanların sevinçlerine ortak olmanın önemli olduğunu ve işini çok severek yaptığını ifade etti. Diler "Daha önce bir şehidimizin çizimini yapmıştım. Resmin bir yanında Atatürk diğer yanında şehidimizin çizimi vardı. O kadar çok beğenildi ki herkesten olumlu tepkiler aldım. Şehidimizin babası her gün gelirdi oğlunun resmini izlerdi. O duygulu bakışlarını hissettiklerini dışarıya yansıtmaya çalışmasını asla unutmayacağım. Bu projede gerçekten ben de çok etkilenmiştim. İnsanların kalplerine dokunmak gerçekten çok önemli ve bunu başardığını görmek insanı daha çok motive ediyor" ifadesinde bulundu.

mert6.jpg

"TALEPLERE YETİŞEMİYORUM"

Hastanenin çocuk bölümünde yaptığı çizimlerin oldukça ilgi çektiğini ve vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini belirten Ressam Özgür Diler taleplere yetişemediğini aktardı. Diler "Bundan önce de bir sürü projemiz oldu. Spor salonlarında, belediyeye ait kütüphanelerde ve ana okullarında çocuklara yönelik çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar hem yetkililer hem de vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Camilere hat çizimleri yaptık vatandaşların çok hoşuna gitti. Bir keresinde birisinin ‘yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun’ dediğini duydum o an çok mutlu oldum. Bunun gibi bazı şeyler paranın da ötesinde oluyor. Bir süre sonra taleplere yetişemez oldum. Keşke zamanım olsa da her yere yapsam" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.