Mamaklı ev hanımlarından ev ekonomisine katkı sergisi

Mamaklı ev hanımlarından ev ekonomisine katkı sergisi

Mamak Belediyesi bünyesinde bulunan aile merkezlerinde kursiyer olan ev hanımları ürettikleri el emeği ürünlerini satışa çıkarıp hane ekonomisine ek gelir sağlıyor. Hanımlar Mamak’taki bir AVM’de ürünlerini sergiliyor.

Mamak Belediyesi bünyesinde bulunan aile merkezlerinde kursiyer olarak çeşitli kurslarda eğitim alan Mamaklı ev hanımları ürettikleri el emeği ürünlerini gelir haline dönüştürüyor. 14 Şubat Sevgililer Günü için açılan bu sergide ev hanımları yapmış oldukları takı, örgü bebek ve hediyelik eşya gibi ürünleri alıcılar ile buluşturuyor. Nata Vega alışveriş merkezinde bulunan 14 Şubat Sergisi’nde, Mamak’ta bulunan aile merkezlerinde eğitim almış kadınlar stantlarında kendi ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Stant başında ürünlerini sergileyen kursiyerlerden Melahat Keskin ve Aylin Karaağaç konu ile ilgili gazetemize konuştu. Böyle imkanların olması olumlu bulduğunu belirten Melahat Keskin, ’’Ben çok mutluyum bunları yaptığım için iyi ki yapmışım. Vakitlerini değerlendirmek isteyen tüm hanımlara tavsiye ederim’’ ifadesinde bulundu.

3-002.jpg

14 ŞUBAT SERGİSİNE İLGİ YOĞUN

Nenehatun Aile Merkezi kursiyerlerinden Aylin Karaağaç, serginin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. 14 Şubat’a yönelik olan serginin her kesimden insana hitap ettiğini belirten Karaağaç ’’Bir sürü, farklı farklı ürünler var. Duvar süsleri, el işi, amigurumi, takılar ve diğer hediyelik eşyalar gibi birçok ürün mevcut. Ürünlerin böyle çeşitli olması da ilgi çekiyor ve herkese hitap ediyor. Sevgililer Günü’nün de yaklaşması üzerine insanlar daha çok ilgi göstermeye başladı. 14 Şubat’a yönelik olan bu sergimize vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hediyelik eşyaların çok çeşitli olması da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor’’ ifadesinde bulundu.

1-003.jpg

HANIMLAR EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Nenehatun Aile Merkezi bünyesinde bulunan takı kursunda 2 aydır eğitim aldığını ifade eden Melahat Keskin, serginin 14 Şubat Sevgililer Günü’ne yönelik açıldığını ve bu nedenle vatandaşlar tarafından da ilgi gördüğünü ifade etti. Üretmenin güzel bir his olduğunu belirten Melahat Keskin, ürettiği ürünlerin ziyaretçiler tarafından beğenilmesinin güzel bir his olduğunu ekledi. Keskin ‘’Emekliyim, kursa yeni başladım. Şu anda hem yapıyorum hem satıyorum. Evde boş oturmaktansa böyle şeyler üretmek çok güzel, insanı mutlu ediyor. Üretmek gerçekten çok güzel bir his. Böyle faaliyetlerde bulunup bunları değerlendirmek ve bir şeyler yapmak insana bir işe yaradığını hissettiriyor. Ben bileklik, kolye, küpe gibi çeşit çeşit takı ürünleri üretiyorum. Takı kursuna başlamak beni çok motive etti. Sürekli üretmek istiyorum ürettikçe keyif alıyorum. Ürünlerimizde kum boncuklar, kristal taşlar ve yeni çıkan dorika denilen altına benzer bileklikler yapıyoruz. Özellikle takı kursunda yaptığımız şeyler her zevke hitap eden ürünler oluyor. Bu işten hem keyif alıyoruz hem de ev ekonomisine katkıda bulunmuş oluyoruz. Önemli olan şey burada kendi emeğinle ürettiğin bir şeyin beğenilerek satılmış olması. Bu his paradan daha değerli. 14 Şubat için bu sergiyi planladık. Bu nedenle insanların ilgisini çekiyor ve ilgi yoğun oluyor. Özel günlerde insanlar özel hediyeler almak istiyorlar bu noktada da el emeği olan bir hediye cazip hale geliyor.’’ şeklinde konuştu.

2-005.jpg

ANNE KURSİYERLERE KREŞ HİZMETİ

Amigurumi kursiyeri Aylin Karaağaç ‘’Benim 3 çocuğum var. Amigurumi kursuna geldiğim zaman onlar da aile merkezinin içerisinde bulunan kreşte vakit geçirebiliyor. Çocuk oyun alanları ve öğretmenleri var. Hem kursa gelip bir şeyler öğrenmiş oluyoruz hem de çocukları olan kadınlar için sunulan bu hizmet sayesinde içimiz rahat bir şekilde üretmeye devam edebiliyoruz ‘’ ifadesinde bulundu. Belediyenin desteğine de değinen Aylin Karaağaç ’’Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye de teşekkür ederiz. Burada sıcak ve güvenli bir ortamda çalışma fırsatı buluyoruz. Çocuklarımız için kreş imkânı da sağlanıyor. Bunun yanında Nenehatun Aile Merkezi’nin yöneticisi Sultan Calkan’a da teşekkür ederim. Gerçekten çok ilgili bir şekilde bizlerin taleplerini dinleyip yardımcı oluyor’’ dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.