Mamaklı vatandaşlar tepkili: Cenaze hizmetinde evde kaldı

Mamaklı vatandaşlar tepkili: Cenaze hizmetinde evde kaldı

Mamak Belediyesi’nin cenaze yakınlarının taşınması için ücret talep etmesi tepkilere neden oluyor. Aynı hizmeti Keçiören Belediyesi’nin bedelsiz verdiği öğrenilirken, Mamak’taki fiyatların yılbaşından sonra arttığı bildirildi.

Mamak Belediyesi'nin cenaze yakınlarının taşınması için ücret talep etmesi, vatandaşlar arasında tepkilere neden oluyor.

Özellikle Ankara’daki diğer belediyeler ile karşılaştırıldığında Mamaklıların ek maliyetle karşılaşması dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili olarak Mamak Belediyesi yetkililerinden bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar durumun adil olmadığını ve belediyenin hizmetlerini ücretsiz sunması gerektiğini savunuyor.

2-004.jpg

FAHİŞ ÜCRET TEPKİSİ

Gazetemize konuşan vatandaşlar duruma isyan etti. Bir vatandaş, şunları söyledi:

“20 ve 30 kişilik araçlar var. Çorum’a 20 kişilik araba tutarsanız 480 kilometre yol gidiyorsunuz. Kilometre fiyatı için 480 çarpı 18 diyelim. Eğer 30 kişilik araba tutarsanız fiyat ücret artıyor, 480 çarpı 21 oluyor. Yılbaşından sonra fiyatlar uçtu. 30 kişilik araba cenaze yakınlarını Sungurlu’ya götürür, getirir. Buradan bir firmayı arasak, git gel 480 kilometre ücret çıkarın desek 7-8 bin bandında rakam çıkarıyorlar. Belediyeden çok daha ucuza götürüyorlar. Yılbaşında önce belediyeler piyasadan daha ucuza çalışıyordu. Keçiören Belediyesi bu işin ticareti olmaz diyerek ücretsiz hizmet sağlıyor. Mamak’ta cenaze arabası ücretsiz ancak servis araçları fahiş ücretli.”

3.jpg

BU FİYATLAR TALEP EDİLMEMELİ

Bir diğer vatandaş ise, “Kırıkkale-Delice’ye giden araba için 8 bin lira ücret istediler. İnsanlar Keçiören Belediyesi’ne başvurarak sorunu çözdü. Eskiden de ücretliydi ama şimdi çok yükseldi. 90 küsur kilometrelik yol için bu fiyatlar talep edilmemeli” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.