Mamak’ta Çorum yarışı: Balcı mı? Şahin mi?

Mamak’ta Çorum yarışı: Balcı mı? Şahin mi?

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Mamak’ta rakip olan Çorumlu adaylar ön plana çıktı. AK Parti ve CHP’nin Mamak’ta gösterdiği adayların ikisinin de Çorumlu olması, Çorumlu vatandaşların yoğun yaşadığı ilçe olan Mamak’ta neler olacağını merak ettirdi.

Ankara’da yaşayan toplam nüfusun yüzde 7’sini oluşturan Çorumlu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Mamak’ta Çorumlu adaylar ön plana çıktı. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı olan Asım Balcı ve CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin’in Çorumlu olması, 31 Mart 2024’te neler olacağını şimdiden merak ettirmeye başladı. Mamak’taki 97 bin 285 Çorumlunun kime oy vereceği de bu merakı iyiden iyiye artırdı.

mamak-5.jpg

ANKARA’NIN YÜZDE 7’Sİ ÇORUMLU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2023 verilerine göre başkentin nüfusu 5 milyon 782 bin 285 olarak açıklandı. Bu nüfusun büyük çoğunluğunu Ankaralılar oluştururken, Çorumlu vatandaşlar Ankaralıların ardından ikinci sırada yer aldı. TÜİK’in verilerinde Ankara'daki Çorumlu sayısı 399 bin 433 olarak açıklandı. Açıklanan Çorumluların yoğun olarak yaşadığı yer ise 97 bin 285 kişilik nüfusuyla Mamak oldu. Yaklaşan yerel seçimlerde Mamak’ın iki adayının da Çorumlu olması ise, Mamak’taki Çorum yarışını gündeme getirdi.

mamak-2.jpg

BALCI DA ŞAHİN DE ÇORUMLU

Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, Çorum’un Osmancık ilçesi nüfusuna kayıtlı. CHP’nin Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin de tıpkı Asım Balcı gibi Çorum nüfusuna kayıtlı bir siyasetçi olarak seçimlere hazırlanıyor. Yıllarca Mamak’ta partisinin ilçe başkanlığını yapan Şahin ile Büyükşehir ve Altındağ belediyelerindeki görevinin ardından Mamak’tan aday gösterilen Balcı’nın bu yarışından kimin galip çıkacağı ve Çorumluların hangi adayı destekleyeceği şimdiden merak konusu oldu.

mamak-4.jpg

ASIM BALCI KİMDİR?

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından 1992'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Balcı, yüksek lisansını ABD'deki University of Kentucky'de tamamladı. Akademik kariyerine devam eden Balcı, doktora ve doçentlik yaparak Doçent unvanına kadar yükseldi. Muğla ve Konya’da yardımcı doçent ve doçentlik yapan Balcı, 2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak görev aldı. Devletin pek çok noktasında kamu görevleri yapan Asım Balcı, 2014-2019 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 2019’da ise AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak seçime girdi ve kazandı. Altındağ’ın mevcut başkanı Asım Balcı, 2024 yerel seçimleri için AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

mamak-3.jpg

VELİ GÜNDÜZ ŞAHİN KİMDİR?

Veli Gündüz Şahin, 1963 yılında Çorum’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından iş hayatına atılan Şahin, yıllarca özel sektörde iş insanı olarak görev yaptı. Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi ile giren Şahin, altı yıl CHP Mamak İlçe Başkanlığı yaptı. Daha önce de Mamak’tan belediye başkan aday adayı olan Şahin, Özgür Özel ve CHP idarecileri tarafından Mamak’a belediye başkan adayı olarak gösterildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.