Manisa’da bir ilk: O cihaz Manisa’ya geldi

Manisa’da bir ilk: O cihaz Manisa’ya geldi

Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Kula Devlet Hastanesi’ne kan almaya gerek kalmadan sarılık testi yapabilen tıbbi bir cihaz geldi. Bu cihaz Kula için alanında bir ilk oldu.

Manisa’nın Kula ilçesinde üretim yaparak dünyaya ihracat gerçekleştiren Cemar Mermer ve Traverten, yeni doğan bebekler için kullanılan kan almadan sarılık testi yapabilen bir cihaz hediye etti. Transkütan Bilirubinmetre adı verilen cihazı satın alarak Kula Devlet Hastanesi’ne hibe eden Cemar Mermer, sağlık cihazını Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cansu Sarıgül’e teslim etti.

ÖNCEDEN KAN ALINMASI GEREKİYORDU

Manisa’nın yerel internet haber sitelerinden Saigolgundem.com’da yer alan bir habere göre; Kula’da üretim yapan ve spor ve eğitim gibi alanların yanı sıra sağlık alanında da destek veren Cemar Mermer Kula Devlet Hastanesi’ne önemli bir destekte bulundu. Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın, sağlık cihazının teslim gününde; bebeklerde sarılık hastalığının teşhisinde kullanılan ve her seferinde bebeklerden kan alınmasına ihtiyaç duyulmayan Transkütan Bilirubinmetre cihazını Kula Devlet Hastanesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cihazın kullanım alanları hakkında bilgi veren Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cansu Sarıgül ise “Halk arasında sarılık olarak bilinen rahatsızlığın teşhisinde bilurubin oranının ölçülmesi için geleneksel yöntemde bebekten her seferinde kan alınması ve takiplerde kan alınarak tekrar değerlendirilme gereği vardı.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.