Mansur Yavaş açıkladı: Temeli yakında atılacak

Mansur Yavaş açıkladı: Temeli yakında atılacak

ABB Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, iptal edilen Mamak Metrosu ihalesinin Nisan’da yapılacağını belirterek, 8 istasyonlu Dikimevi – Natoyolu’nu bağlayan hattın yakında temelini atacaklarını söyledi.

Seçime sayılı günler kala hazırlıklar ara vermeden devam ediyor. Başkentte ise yeni dönemde kimin belediye başkanı olacağı büyük merak konusu. Ankara’da aktif olarak belediye başkanlığı yapan ve yeni dönemde de aday olan Mansur Yavaş, gelecek dönem projelerini Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda açıkladı. “Az laf, çok iş” diyen Yavaş, bayrağı tekrar devralmaya hazırlanıyor.

genellll.jpg

BİN OTOBÜS YOLDA

Ankara’ya 2013 yılında beri yeni otobüs alınmadığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Başkan Adayı Mansur Yavaş, 400 adet otobüs kazandırdıklarını ve yeni dönemde yüzde 10’u elektrikli olmak üzere bin adet yeni otobüs alınacağını dile getirdi.

Yavaş, Mamak Metrosu için göreve gelir gelmez çalışmalara başladıklarını belirtti. İhalenin normalden 200 milyon dolar fazlasına tamamlandığını bu nedenle iptal edildiğini söyleyen yavaş, yeni ihalenin nisan ayında açılacağını belirtti. Yavaş, 7,43 kilometrelik 8 istasyonlu Dikimevi – Natoyolu’nu bağlayan Mamak Metro Hattı’nın yakında temelini atacaklarının müjdesini verdi.

Diğer metro hatlarının da projelerinin tamamlandığını belirten Yavaş, “9,36 kilometrelik 5 istasyonlu Çayyolu Koru – Yaşamkent Uzatma Hattı’nın, 7,69 kilometrelik 4 istasyonlu Keçiören Şehitler – Ovacık Uzatma Hattı’nın ve 15,25 kilometrelik 11 istasyonlu Kızılay – Dikmen Metro Hattının projelerini tamamladık, Ulaştırma Bakanlığı'na teslim ettik. 11,6 kilometrelik ve 5 istasyonlu Çayyolu – Sincan Bağlantı Hattı’nın proje çalışmasını da tamamlayarak hemen süreci başlatacağız” açıklamasında bulundu.

fatih-koprusu.jpg

FATİH KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLECEK

Yavaş, Keçiören trafiğinin çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Yavaş, “Keçiören'in girişinde bulunan Fatih Köprüsü'nün genişletilmesi sayesinde Keçiören-Ulus yönü, Samsun ve Konya yolu istikametinde olan trafiği rahatlatacağız. Tüm projesi hazır. Ankara Üniversitesi yönetiminin protokolü imzalaması hâlinde, Nisan 2024’te hemen ihaleye açacağız, kısa sürede tamamlayacağız. Eğer projeye izin vermezlerse yine çözümümüz var. Keçiören Fatih Köprüsü Alternatif Karayolu Tüneli projemiz de hazır. Maliyetimiz daha artacak ama Ankaralıyı zor durumda bırakmayacağız. Yenimahalle, Keçiören ve Pursaklar’ın trafiğini rahatlatacağız. Bir yandan yeni yollar yaparken bir yandan da trafiğin sıkıştığı noktalarda yol düzenlemeleri yaparak çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

ulus.jpg

PARK ET DEVAM ET

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mansur Yavaş, yeni dönemde Metro istasyonlarının yanına “Park Et Devam Et” istasyonları açılacağını ve vatandaşların araçlarını park edip toplu taşıma kullanabileceğini söyledi. Yavaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sayede hem trafiği rahatlatacak, hem de vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak entegre bir ulaşım sistemi inşa edeceğiz. Bunun dışında, yeni nesil akıllı durakların sayısını artırarak toplu taşıma kullanan vatandaşlarımıza da daha konforlu bir yolculuk bir imkânı sunacağız.”

mansur-yavas.jpg

YER ALTINA ALINACAK

Ulus’un tarihi geçmişi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Mansur Yavaş, Ulus Meydanı çevresindeki araç trafiğinin yer altına alınacağını söyledi. Bu sayede araç ve yaya trafiğini düzenleyerek meydanları açacaklarını ifade eden Yavaş, “Ulus, Cumhuriyet’in kurulduğu tarihi bir kent merkezi. Benim görevim burayı onarmak, yapmak ve yaşatmak. Yeni dönemde Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve Anafartalar Caddesi üzerinde kavşağa yaklaşan yollar ile Atatürk heykeli önündeki Ulus Meydanı çevresinde yer alan tüm trafik akslarındaki araç trafiği yer altına alınacak. Ankara Kalesi’nden Hacı Bayram-ı Veli Cami ve Hıdırlıktepe bölgesine teleferik hattı yapacağız. Projenin hayata geçmesiyle birlikte tarihi kent merkezine gelen ziyaretçiler pratik ve hızlı şekilde mahallere ulaşarak dini, sosyal ve kültürel alanlara rahatça ulaşabilecekler” diye konuştu.

genelll.jpg

TEKNOLOJİDEN SAĞLIĞA SAYISIZ PROJE

Kentin belirli bölgelerinde açılacak e-spor tesisleri ile teknolojiye ayak uydurup desteklemeye devam edeceklerini belirten Mansur Yavaş, meydan ve parklarda bulunan ücretsiz wifi hizmet ağını kent genelinde büyüteceklerini açıkladı.

Sağlığa yönelik projelerini anlatan Yavaş, “En önemli konulardan birisi de kadınlarımızın sağlığı. Yine Türkiye’de bir ilke imza atacağız, rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlarımıza HPV aşısı uygulamasını başlatacağız” diyerek kadınlarda rahim ağzı kanserine yol açan HPV hastalığına karşı ücretsiz aşı uygulaması yapılacağını vurguladı.

sosyal-yardim.jpg

SOSYAL YARDIMLARA ARA VERMEDEN DEVAM

Yavaş, sosyal yardımların artarak devam edeceğini proje tanıtım toplantısında şöyle açıkladı:

“Bu kentte hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak, hiçbir çocuk yatağa üşüyerek girmeyecek, hiçbir çocuk eğitiminden mahrum kalmayacak dedik. Başkent Kart’la 200 binden fazla aileye, esnafa, çiftçimize, emeklimize ve öğrencilerimize destek oluyoruz. Türkiye’de ilklere imza atan belediye olarak yine insanımızın yanında ilk biz olacağız. Sosyal destekler konusundaki desteklerimizi 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 70 artırıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini sağlayacağız, üşütmeyeceğiz.”

genel.jpg

ANKARA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

6 Şubat depremlerinin ardından Ankara’da yoğun bir nüfus artışı yaşandığını ifade eden Mansur Yavaş, bununla birlikte yoğunluğun arttığını ve yeni ulaşım projelerini hayata geçireceklerini şöyle aktardı:

“Ankara’da özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından nüfusumuzda yoğun bir artış yaşandı. Bu yüzden yeni ulaşım projelerini hayata geçiriyoruz. Yeni toplu taşıma hatları ve araçlarıyla entegre bir şekilde akıllı bir ulaşım sistemi kuruyoruz. Yeni dönemde 28 adet katlı kavşak, 4 ana bulvar ve 2 adet tünel projesi ile Ankara trafiğini daha da rahatlatacağız. Ayrıca, metro konusunda yaşadığımız tüm zorluklar karşısında, yine mazeret değil çözüm üreteceğiz. Toplam 51,33 kilometre olan 5 yeni metro projesini gün kaybetmeden sürdüreceğiz.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.