Mansur Yavaş’tan öğrencilere müjde: Başvurular devam ediyor

Mansur Yavaş’tan öğrencilere müjde: Başvurular devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, üniversite sınav başvurularının başlaması üzerine öğrencilerle müjde paylaştı. Başkan Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının sınav ücretini ödeyeceklerini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş, üniversite adayları için bir müjde paylaştı. Başkan Yavaş, ÖSYM tarafından başlatılan üniversite sınav başvurularının ardından, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının sınav ücretlerinin belediye tarafından ödeneceğini duyurdu. ‘Eğitimde fırsat eşitliği herkesin hakkı’ diyen Mansur Yavaş, başvuruların 20 Şubat’a kadar devam edeceğini belirtti.

mansur-yavas-2.jpg

DAHA ÖNCE DE YAPILDI

Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı bu paylaşım sonrası akıllara seçim çalışması soruları geldi. Bazı vatandaşlar bu uygulamayı yerinde bulurken, bazıları ise seçim çalışması yaptığı gerekçesiyle Başkan Yavaş’ı eleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından beri Ankara’daki sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının üniversite sınav ücretlerini ödemeye başlamıştı.

mansur-yavas-1.jpg

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Eğitimde fırsat eşitliği her çocuğun hakkı. Sosyal destek alan ailelerin 25 yaşını doldurmamış çocuklarının YKS ücretlerini bu yıl da karşılıyoruz.”

mansur-yavas-3.jpg

SON BAŞVURU 20 ŞUBAT’TA

Mansur Yavaş’ın paylaşımında sınav ücretlerinin ödenmesine ilişkin başvuruların 1 Şubat’ta başladığı ve başvuruların 20 Şubat’a kadar devam edeceğini belirtti. Aday öğrencilerin belediyeye ön başvuru yapmasının ardından değerlendirmeye alınan öğrencilerden uygun olanların sınav ücretleri Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek.

ÖN BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.