MEB harekete geçti: Okul süresi uzatılıyor

MEB harekete geçti: Okul süresi uzatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, okul süresinin uzatılması için harekete geçti. Yaz tatilinin kısaltılarak okula gidilen gün sayısının artırılacağı öğrenildi. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretimle ilgili aldığı ve alacağı yeni kararlar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bakanlık son olarak okul süresini artırmak için harekete geçti. Yaz tatili ve eğitim süresinin yüksek standartlardaki ülkelerle eşitlenmesi planlanıyor. İşte detaylar...

OKUL SÜRESİ UZATILIYOR

Habertürk'ün haberine göre; Bakanlık okul günlerini uzatmayı hedefliyor. 180 gün olan okul gününün, 200 güne çıkarılması planlanıyor.

Gelişmiş ülkelerin eğitim günlerinin sayısı incelendiğinde, öğrencilerin Finlandiya, Hong Kong, Almanya, Yeni Zelanda'da yılda ortalama 190 gün; Hollanda'da 200 gün, Japonya'da 210 gün, Güney Kore'de ise 220 gün okula gittiği görülüyor. Türkiye'nin de bu ülkelerle eşit seviyeye ulaşabilmesi için eğitim günlerinin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

YAZ TATİLİ KISALACAK

Edinilen bilgilere göre; Bakanlığın yeni planları arasında ara tatilleri kısaltmak yok. Nisan ve Kasım aylarındaki bir haftalık ara tatiller, bu zamana kadar olduğu gibi uygulanmaya devam edecek. Planlamaya göre; okul günlerinin 200'e çıkartılabilmesi için yaz tatilinden kısılacak.

Türkiye'de yaz tatili süresi ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı. 2019-2020 yılından itibaren bu süre 11 haftaya indi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.