MEB harekete geçti: Okullara yılbaşı talimatı

MEB harekete geçti: Okullara yılbaşı talimatı

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, okullara yılbaşı ile ilgili gönderdiği yazıda Türkiye’nin örf, âdet ve geleneklerine uygun milli değerlerle uyumlu kutlama yapılmasını istedi.

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Türkiye'nin birçok yerinde yılbaşı kutlamaları için hazırlıklar yapılırken Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) okullara yazı gönderildi.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla 27 Kasım’da il milli eğitim müdürlüklerine, özel okullarda düzenlenecek sosyal etkinliklere yönelik yazı gönderildi.

yilbasi.jpg

Yazıda özel okullarda veya kurumlarda düzenlenecek etkinliklerin "Türkiye’nin örf, âdet ve geleneklerine uygun olarak düzenlenmesi, yapılacak faaliyet ve konuşmaların öğrencilere milli kültürü tanıtması, etkinlik programlarının milli, manevi değerleri benimsetecek ve yüceltecek şekilde hazırlanması, milli kültür ve değerlerle uyumlu olmayan etkinliklere yer verilmemesi" istendi.

İlçe milli eğitim müdürlüklerinden, okulların bilgilendirilmesi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Yazı, özellikle yılbaşı ve noel tartışmalarının yoğun olduğu bir dönemde gönderilmiş olması nedeniyle dikkat çekiyor. Bu talimatın, özel okullarda planlanan etkinliklere yönelik bir hassasiyetin bir yansıması olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.