MEB resmen açıkladı: Okullarda yasaklandı

MEB resmen açıkladı: Okullarda yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığının özel okul yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle Noel, Paskalya, Cadılar bayramı gibi etkinlikler yasaklandı.

Özel okullarla ilgili yönetmelikte değişikliğe giden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Noel, Paskalya, Cadılar bayramı gibi etkinliklerin yapılmasını yasakladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, ‘milli ve kültürel değerlere aykırı’, ‘öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinliklerin’ yapılamayacağı hüküm altına alındı.

Buna göre, ortaokul öğrencilerinin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle birlikte akademik gelişimlerine yönelik çalışmaların yapılacağı "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adıyla yeni bir kurum türü tanımlandı.

BAKANLIK UYARI YAZISI GÖNDERMİŞTİ

Özel okullarda düzenlenen Noel, Cadılar Bayramı, Paskalya gibi etkinliklere ilişkin Aralık 2023’te ‘velilerin şikayetçi olduğu’ yönünde çıkan haberler üzerine bakanlık ilgili okullara uyarı yazısı göndermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.