MEB uzun zamandır beklenen adımı atıyor: Özel okullar kitap satamayacak

MEB uzun zamandır beklenen adımı atıyor: Özel okullar kitap satamayacak

Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda eğitim gören öğrenciler için yeni bir düzenleme hayata geçiriyor. Yönetmelik kapsamında özel okulların Bakanlık onaylı ders kitaplarını derslerde kullanması zorunlu hale gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, özel okullarda devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılan ve Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının kullanılması zorunlu hale gelecek. Uygulama ile öğrencilerin eğitim kalitesini artırmak ve yanlış öğrenme materyallerinin önüne geçmek amaçlanıyor.

Yeni düzenleme ile birlikte öğrencilerin öğrenim sürecindeki başarılarını desteklemek ve eğitim standartlarını yükseltmek hedefleniyor.

1-006.jpg

BAKANLIK DENETLEYECEK

Bakanlık özel okulların ders kitaplarını denetleyerek, öğrencilere sunulan eğitim materyallerinin standartlara uygunluğunu sağlayacak. Özel okulların kurucuları ve müdürleri de düzenlemeye uyum sağlamakla sorumlu tutulacak.

Öğrenci velilerinin ekonomik yönden rahatlaması ve özel okullarda eğitim alan öğrencilerin devlet okullarındaki eğitim standartlarından geri kalmaması adına adımın önemli olduğu vurgulanıyor.

2-002.jpg

SINAVLARA KAYNAK OLACAK

Bakanlıkça hazırlanan ders kitaplarının merkezi sınavlara açık kaynak olacağı ve öğrencilerin bu kitaplarla yetiştirilmesinin sınav başarılarını artıracağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni adımıyla özel okullarda eğitim alan öğrencilerin, okullarındaki yeni kitap satın alma yükünden kurtulması hedefleniyor.

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte özel okulların da Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarını derslerde kullanması ve bu konuda denetimlere tabi tutulması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.