MEB’den kritik karar: Maaş artışı ve tazminat hakkında düzenleme

MEB’den kritik karar: Maaş artışı ve tazminat hakkında düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde uzman ve başöğretmenlik unvanlarıyla ilgili maaş artışına ilişkin önemli bir adım attı. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personel bu artıştan faydalanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde uzman ve başöğretmenlik unvanlarıyla ilgili maaş artışına ilişkin önemli bir adım attı. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personel de bu artıştan faydalanabilecek.

Yapılan düzenlemeyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev alan öğretmenlerin yanı sıra il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan personel de uzmanlık ve başöğretmenlik unvanlarından kaynaklanan maaş artışlarından yararlanabilecek.

1-001.jpg

ADALETSİZLİK GİDERİLDİ

Yeni gelişme ile birlikte öğretmenler müdürlüklerdeki kariyer basamaklarının daha adil bir şekilde tırmanacak.

Öncesinde yalnızca okullarda faaliyet gösteren öğretmenlerin elde edebildiği kariyer fırsatı, artık il ve ilçe şube müdürlüklerinde görev yapan personeller ile şube müdürlerine de sunulacak. Yapılan değişiklik sayesinde uzman ve başöğretmenlerin hak ettikleri tazminat hakkı, il, ilçe ve şube müdürlüklerinde çalışan personellere de verilmiş olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.