Meclis'te yoğun hafta başlıyor: Seçim yarışı hız kazanacak

Meclis'te yoğun hafta başlıyor: Seçim yarışı hız kazanacak

Meclis’te 8'inci yargı paketinin yanı sıra sağlık ve madenle ilgili teklifler de görüşülecek. Ayrıca siyasi partilerin aday listelerini YSK’ya sunması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seçime doğru gündemi yoğunlaştı. 29 Şubat'ta seçim arası vereceği tahmin edilen Meclis'e, 8'inci Yargı Paketi'nin sunulmasıyla birlikte yasalaşacak teklif sayısı 9 gün içinde 3'e yükseldi.

Geçtiğimiz hafta İliç'te yaşanan maden faciasının ardından Meclis'te görüşülmesi planlanan maden yasa teklifi ertelenmişti. Bunun yerine geçtiğimiz hafta sağlıkla ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifi gündeme geldi. Bu hafta Meclis'te bu teklifin görüşmeleri devam edecek. Ardından ise ertelenen maden teklifinin ele alınması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI 3 BİN TL'YE ÇIKARILACAK

Öte yandan Genel Kurul çalışmaları devam ederken 8’inci Yargı Paketi'nin komisyon görüşmelerine başlanacak. Emeklilere bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılmasını içeren teklifin komisyon görüşmeleri tamamlandıktan sonra 8’inci Yargı Paketi de Genel Kurul'da ele alınacak ve yasalaşacak. Böylece Meclis'e yaklaşık 1 aylık seçim arası verilmiş olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.