Meksika'nın cholitas yani kadın dövüşünde her şey serbest

Meksika'nın cholitas yani kadın dövüşünde her şey serbest

Meksika'nın en popüler dövüşlerinden biri olan Cholitas Dövüşünde, normal kuralların olmadığını, saç çekmek, dirsek atmak, ısırmak ve tırmalamak gibi hareketlerin tümünün serbest olduğunu biliyor muydunuz?

Her fırsatta Ortadoğuluları "vahşi" gibi gösteren Batı ülkelerinde spor adı altında gerçekleştirilen vahşi organizasyonlar izleyenlerin, duyanların tüylerini diken diken ediyor... 

Müslüman ülkeleri "kadına gereği gibi değer verilmeyen ülkeler" gibi gösterebilen Batı'nın, kadınları hayvani kurallar ve yöntemlerle dövüştürdüğünü biliyor muydunuz? 

İşte bir örnek: 

Cholitas Güreşi... Bu güreş oldukça acımasız. Normal kuralları alt üst eden güreşte saç çekmek, dirsek atmak, ısırmak ve tırmalamak serberst.

Meksika 'Lucha Libre' ringinde güreşçilerden esinlenen kadınlar, aile içi şiddet oranı yüksek olan şehirde, erkeklere karşı kendilerini korumak için şaşırtan bir yöntemle antrenman yapıyor.

'Cholitas Dövüşü' kadınlar için yaşamanın tek yolunu öğrenmek olarak algılanıyor.

Cholita güreşi ilk olarak, aile içi istismara maruz kalan kadınların hayal kırıklıklarını ifade etmeleri ve stres atmaları için yapılmış.

Seyirciler, güreşçilere plastik şişeler, patlamış mısır atarak katılımda bulunur. İzleyiciler de eğlencenin bir parçası oluyor.

Güreşçilerin yerel kıyafetler giydiği bu gösteri 9 Sterlin karşılığında izleniyor.

kk-002.jpg

kh.jpg

searbes.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.