MHP’nin staj sigortası yasa teklifi yeniden gündemde: Sigorta başlangıcı sayılsın

MHP’nin staj sigortası yasa teklifi yeniden gündemde: Sigorta başlangıcı sayılsın

8 Eylül 1999 tarihi öncesi staj ve çıraklık sigortası olanlara emeklilik yolu açılıyor mu? MHP, staj ve çıraklık sigortasının normal sigorta başlangıcı sayılması için kanun teklifi hazırlayarak, Meclis’e sunmuş. İşte MHP’nin staj sigortası yasa teklifi:

8 Eylül 1999 tarihi öncesi staj ve çıraklık sigortası olan fakat bu sigorta normal sigorta başlangıcı sayılmadığı için EYT kapsamı dışında kalan vatandaşların mağduriyeti gideriliyor mu?

EYT kapsamı dışında kalan ve seslerini duyurmaya çalışan staj mağdurlarıyla ilgili TBMM’de çok önemli bir kanun teklifinin olduğu öğrenildi.

İŞTE O KANUN TEKLİFİ

Bu kanun teklifi MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’e ait. MHP’li Erdem “5510 Sayılı Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nde, staj ve çıraklık sigortasının normal sigorta başlangıcı sayılmasını öngörüyor.

mhp-arzu-erdem-teklif.jpg

GEREKÇESİ

İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, hazırladığı kanun teklifinin gerekçesinde “Çırak veya stajyer öğrenci olarak çalışılan süreler için borçlanma hakkı verilmesi ve sigortalılık başlangıç tarihinin uzun vadeli sigorta kolları uygulamasında da çırak olarak çalışmaya veya staja başlanılan tarih olarak esas alınması öngörülmektedir. Böylelikle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesinin yanı sıra mesleki eğitimin özendirilmesine de katkı sağlanacaktır” diyor.

staj-sigorta-gerekcesi.jpg

EYT’YE EKLENEBİLİR

MHP’li Arzu Erdem’in Meclis’te bulunan sözkonusu kanun teklifinin, EYT Düzenlemesi görüşmeleri esnasında gündeme gelmesi ve Düzenlemeye dahil edilmesi bekleniyor. MHP'nin 2018 seçimleri öncesi bu konuda vaadi olduğunu hatırlatan ilgili vatandaşlar "EYT düzenlemesinin görüşmeleri esnasında MHP sözünü yerine getirmeli. Kanun teklifi de hazır. Bu teklif EYT kapsamına dahil edilmeli" diyor.

MHP Milletvekili Arzu Erdem'in kanun teklifiyle ilgili paylaşımı şöyle:

arzu-erdem-twitter-teklif.jpg

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
61 Yorum