MHP’den Bakan Bilgin’e flaş “EYT” çağrısı: Kılık kırpık kalan birkaç mesele var

MHP’den Bakan Bilgin’e flaş “EYT” çağrısı: Kılık kırpık kalan birkaç mesele var

Staj ve çıraklığın sigorta başlangıcı sayılacağı sözü olan MHP’den, sorunun EYT kapsamında çözülmesi çağrısı geldi. MHP kurmayı Kamil Aydın, Çalışma Bakanı Bilgin’e atıfta bulunarak EYT’deki bu eksikliğin giderileceğini ümit ettiğini söyledi.

AK Parti ile ittifak içinde girdiği 2018 seçimleri sürecinde staj ve çıraklığın sigorta başlangıcı sayılacağı sözünü veren MHP’den, sorunun EYT kapsamında çözümü çağrısı geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, EYT sorununun çözümüyle ilgili düşüncelerini paylaşırken, staj mağdurlarına değindi.

mhp-kamil-aydin-staj.jpg

"SAYIN BAKAN BUNU DA ÇÖZÜME ULAŞTIRACAKTIR"

MHP kurmayı Aydın “Çözülmesi gereken bir meseleydi, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun çözenlerden. Bu EYT’de kılık kırpık kalan birkaç mesele var ki bunlardan bir tanesi staj meselesi. Ben inanıyorum ki Sayın Çalışma Bakanımız bunu da çözüme ulaştıracaktır” dedi.

MHP’NİN SÖZÜ VAR

Gözü kulağı EYT görüşmelerinde olan staj mağdurları, verilecek bir teklifle kapsama kendilerinin de dahil edilmesini, haksızlığın giderilmesini bekliyor. Bu noktada en büyük ümitleri MHP’de. Bunun nedeni ise MHP’nin geçtiğimiz seçimlerde bu konuda vaadinin olması.

mhp-teklif.jpg

Cumhur İttifakı ortağı MHP 2018 seçim beyannamesinde “Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması” taahhüdünde bulunmuştu. MHP’nin seçim beyannamesinin 121’inci sayfasında “Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması” ifadesi halen yer alıyor.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum