Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Millete 40, vekile 500 TL

Millete 40, vekile 500 TL

Geçtiğimiz hafta optikçi bir ağabeyimizi ziyaret ettim. Uzunca bir süre konuştuktan sonra yeni gelen gözlük çerçevelerini inceledim. 
***
Uzun bir hasbihalin ardından optikçi ağabeyimize gözlük cam ve çerçeve ücretlerini sordum. Ağabeyimiz, her ürün gibi gözlük cam ve çerçevelerine de zam geldiğini söyledi! Çünkü çoğu ürün yurt dışından geliyor. Bu nedenle zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.
***
Bunun ardından devletin cam ve çerçeveye verdiği katkının ne kadar olduğunu sordum. Ağabeyimiz, vatandaşlara cam ve çerçeve dahil 40 lira, milletvekilleri için ise 550 TL devlet desteğinin verildiğini söyledi! Yani anlayacağınız devlet destekli bir gözlük almaya kalksanız cebinizden epey bir para çıkacak. Çerçeve fiyatları dahi en az 150 TL’den başlıyor. 
***
Türlü ayrıcalıklara sahip Sayın milletvekillerimiz kendisine yeni bir gözlük almaya kalktığında ise eğer çok pahalı bir şey almayacaklarsa cebinden neredeyse para çıkmayacak gibi gözüküyor.  
***
Millete verilen devlet desteği ile vekile verilen devlet desteği arasında 510 TL fark bulunuyor!
***
Milletin vekilinin aradaki bu farkı bir an önce kapatması gerekiyor. Tamam vekilimiz olarak en iyisini hak ediyorsunuz ama biraz da bu milleti düşünmeniz gerekiyor.
***
Milletvekili olan bir kişinin ekonomik durumunun iyi olduğunu düşünürsek, milletvekillerine tanınan bu tür ayrıcalıkların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. 
***
Bu zor günlerimizde 600 milletvekilimizin bu konuda atacağı olumlu bir adımın, halka moral olarak geri döneceğine inanıyorum.  
***
Şayet milletvekillerine verilen devlet desteği düşürülemiyorsa, vatandaşa sağlanan destek biraz daha artırılmalı. 
***
Haydi Sayın vekillerimiz bütün halkımız yeni yasama döneminde bu konuda atacağınız adımı merakla bekliyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR