Milli Eğitim Bakanı'ndan çok çarpıcı açıklama: Özel okullar devlete geçiyor

Milli Eğitim Bakanı'ndan çok çarpıcı açıklama: Özel okullar devlete geçiyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den çok çarpıcı bir açıklama geldi. Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, özel okullardaki boş kontenjanlar devlete geçiyor...

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den çok çarpıcı bir açıklama geldi. Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, özel okullardaki boş kontenjanlar devlete geçiyor... Bakan Tekin, özel okulların boş kontenjanlarının Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılmasıyla ilgili çalışma yürüttüklerini açıkladı.

HEDEF YÜZDE 20

Bakan Tekin, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, özel okullarla ilgili ilkin şunları söyledi: "Yıllık genel bütçeden ayrılan payla yapabileceğimiz eğitim öğretim binası ya da okul sayısı, belki çağ nüfusuyla denk düşüyor. Halbuki biraz daha steril ortamların oluşturulması için bu türden dış destekler, paydaşların destekleri bizim için önemli. Özel okulların oranı yüzde 20 dolayına ulaştığında ayrı bir rahatlama olacak. O yüzden özel okul, özel öğretim kurumu sahibi kurucusu, temsilcisi bütün arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum."

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNİN SGK PRİMLERİ

Bakan Tekin, yaz aylarında özel öğretim kurumlarıyla ilgili yaşanan akut problemleri çözecek bir kısım tedbirler aldıklarını söyledi. Bakan Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin kamudaki gibi kamu tarafından en azından aynı oranlara düşürülmesi başta olmak üzere birçok problemi Kabine Toplantısı nezdinde gündeme getirdiğini belirterek, "Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada bir problemimiz yok. İnşallah çözeceğiz." dedi.

BOŞ KONTENJANLARI DEVLET KULLANACAK

Bu konuda ilave bir teklifinin daha bulunduğunu belirten Tekin, "Özellikle özel okulların boş kontenjanlarının kamu okulları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Karşılıklı anlayış içerisinde bu girişimimizi yürüteceğiz." bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.