Mimar Sanem Yalım’ın 'Antik Roma' değerlendirmesine Bekir Ödemiş’ten açıklama

Mimar Sanem Yalım’ın 'Antik Roma' değerlendirmesine Bekir Ödemiş’ten açıklama

Mimar Sanem Yalım’ın, Antik Roma Tiyatrosu restorasyon çalışmalarıyla ilgili olarak gazetemiz internet sitesine yaptığı değerlendirmeye, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’ten açıklama geldi. Ödemiş’in açıklaması aynen şöyle:

25 Ağustos 2023 tarihinde gazetemiz internet sitesinde yayınlanan “Bu tiyatro Mısır piramitlerinden daha değerli: Ankara’ya Antik Roma Tiyatrosu” başlıklı haberde, Mimar Sanem Yalım, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Ankara turizmine kazandırılan “Ankara Antik Roma Tiyatrosu” restorasyon çalışmalarıyla ilgili ‘‘Bu tiyatro 2 bin yıllık bir geçmişe sahip. Başkentimiz için Mısır piramitlerinden daha değerli’’ diyordu.

o-haberimiz.jpg

BEKİR ÖDEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, sözkonusu haberle ilgili olarak gazetemize bir açıklama gönderdi. Bekir Ödemiş, Mimar Sanem Yalım’ın gazetemize yaptığı açıklamaların bilgileri dışında olduğunu belirterek, bunun yanı sıra eksik ve hatalı bulduklarını söyledi.

bekir-odemis-aciklama-001.jpg Bekir Ödemiş açıklamasında şunları kaydetti:

“İnternet sitenizde 25.08.2023 tarihinde yayılanmış olan "Bu tiyatro mısır piramitlerinden daha değerli: Ankara'ya Antik Roma Tiyatrosu" balıklı beyanda;

Ulus tarihi kent merkezi sınırları içerisinde bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Medeniyetleri Müzesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında yürütülen l. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak belirlenen Ankara Antik Roma Tiyatrosunun restorasyon çalışmalarında sona gelindi, Belediyemiz ve Anadolu Medeniyetleri müzesi koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda demeç veren Mimar Sanem Yalım adlı kişi yetki ve sorumluluğu bulunmamasına rağmen Belediyemiz ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi Yetkililerinin bilgisi olmadan söz konusu demeci gazeteye verdiği bilgisine ulaşılmıştır.

Verilen demeç bilgimiz dışında verilmesinin yanı sıra eksik ve hatalıdır. Bu demecin gazete yayını sonrası iş birliği yaptığımız Anadolu Medeniyetleri Müzesi yetkilileri konu hakkında taraflımıza tekzip ileterek konu hakkında bilgi talep edilmiştir.

Yüklenici firmanın çalışanı olduğu belirlenen söz konusu şahıs yetki ve sorumluluğu bulunmadan yerel veya ulusal haber kanallarına demeç vermesi hukuki değildir. Anılan şahıs yetkisiz olarak demeç vermesi ayrıca verilen demecinde gerçekle bağdaşmayan yanıltıcı bilgiler içermesi nedeniyle tarafımızca uyarılmıştır. Düzeltme metni yayınlaması gerektiğini tarafınıza bildirir, yayınlanmaması halinde hukuki işlem başlatılacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.