Müjde birinci ağızdan geldi: 14 Şubat’ta çiçekçiler zam yapmayacak

Müjde birinci ağızdan geldi: 14 Şubat’ta çiçekçiler zam yapmayacak

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, “Dükkanlarımıza ürünlerimizi koyduk, hazırlıklarımız tamam. Sevgililer gününe özel bir fiyat artışı söz konusu olmayacak” dedi.

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle birçok vatandaş tarafından rağbet gören çiçek satışlarında esnafın son durumunu anlattı. Kış mevsiminin başladığı 2023 Aralık ayı itibariyle bir adet gülün 70 ile 150 TL arasında satışa sunulduğunun altını çizen Çimen, “Dükkanlarımıza ürünlerimizi koyduk, hazırlıklarımız tamam. Sevgililer gününe özel bir fiyat artışı söz konusu olmayacak. Bu fiyat da güllerin ithal, Ekvator gülü olmasından dolayı. Vatandaşlarımız bugüne özel olan sirkülasyondan dolayı çiçekçilerin ürünlere zam yaptığını düşünmemeli” dedi.

emin-cimen2-001.jpg

SATMADAN KDV’SİNİ ÖDEYEN TEK SEKTÖR

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, gazetemize yaptığı açıklamada “Kış mevsiminin başladığı 2023 Aralık ayı itibariyle bir adet gülün 70 ile 150 TL arasında satışa sunuluyor. Dükkanlarımıza ürünlerimizi koyduk hazırlıklarımız tamam. Sevgililer gününe özel bir fiyat artışı söz konusu olmayacak. Bu fiyat da güllerin ithal, Ekvator gülü olmasından dolayı. Vatandaşlarımız bugüne özel olan sirkülasyondan dolayı çiçekçilerin ürünlere zam yaptığını düşünmemeli. Biz ürünü alırken; daha satıp satmayacağımız belli olmadan KDV’sini ödeyen tek sektörüz. Çünkü çiçeğimizi kokusu üzerinde, canlı ve güzel bir şekilde vatandaşa ulaştırmalıyız. Yani zam gelir diye alıp da bir kenara koyma gibi bir lüksümüz yok. Aldığımız anda satabilmek bizim için tercih meselesidir” dedi.

cicek4-001.jpg

EN DEĞERLİ HEDİYE: ÇİÇEK

Başkan Emin Çimen, özellikle bugün ve bu hafta hiçbir vatandaşın çiçeksiz kalmasını istemediklerini belirterek, “Her bir insanımızın çiçek almasını istiyoruz. Bununla birlikte hepimiz bir güne kendimizi bağlamışız da hayatımız kurtulacak falan gibi bir şey anlaşılmamalı. Ama esnaf olarak hazırlığımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

cicek3.jpg

"Bugün bana göre en ucuz ve en değerli hediye çiçektir. Çünkü; çiçek bugün bazı sağlığa zararlı veya kötü kokan ürünler yanında hem güzel kokması hem de sevgi içermesi nedeniyle en iyisidir. Bugün bunlar yerine çiçek tercih edilmelidir.”

emincimen33.jpg

İNTERNET SATIŞLARI SORUNLU

Emin Çimen, son olarak çiçekçi esnafı olarak yaşadıkları sorunlara da değinerek, “Çiçek kültürümüz tam olarak istediğimiz seviyede değil. Bir sürü kişi hastanelerde çiçek alıyor, cenazeler çiçeklerle uğurlanıyor ama tabi bazı şeyler engel oluyor. En büyük sıkıntılarımızdan birisi internet üzerinden satışlar oluyor. Vergi mükellefi olmayan şahıslar tarafından internet üzerinden satışlar gerçekleştiriyor. Bu esnafımızı etkiliyor. Çünkü internet üzerinden satış yapanlar büyük hatalar yapabiliyor. Kötü çiçek gönderme veya çiçeği zamanında teslim etmeme gibi sorunlar olabiliyor. Bundan dolayı insanlar yavaş yavaş gerçek çiçekçilere dönmeye başladı. Daha da dönecek diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.