Okul öncesi öğretmenlerden sitem: “Tuvalete gidemiyoruz, su içemiyoruz”

Okul öncesi öğretmenlerden sitem: “Tuvalete gidemiyoruz, su içemiyoruz”

Okul öncesi öğretmenlerinden ders saatlerine sitem geldi. Ders saatinin 50 dakika olması ve 6 saat öğrencileri gözetme yükümlülükleri bulunan öğretmenler, temel ihtiyaçlarını giderememekten şikâyetçi. İşte detaylar…

Okul öncesi öğretmenler ders saatlerine sitem etti. Temel ihtiyaçlarını giderememekten sitem eden öğretmenlerden birisi, “Çok fazla bir şey istemiyoruz. Tuvalet, su gibi temel ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz. Bunu sağlamıyorlarsa yıpranma payımızı versinler” dedi.

“TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI GİDEREMİYORUZ”

Gazete Duvar’da yer alan Pelin Akdemir’in haberine göre; bir öğretmen, “Çok fazla bir şey istemiyoruz. Tuvalet, su gibi temel ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz. Bunu sağlamıyorlarsa yıpranma payımızı versinler” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM YAPAMIYORUM”

Bir öğrencinin bile fark ettiğini belirten başka bir öğretmen, “Kalabalık sınıflarda bu özgür alan sağlanamıyor. 30 kişilik sınıflarda birçok arkadaş ‘eğitim yapamıyorum’ diyor. Bir- iki öğrencinin nasıl fark ettiğini alanda çalışan insan biliyor” dedi.

“YIPRANMA PAYIMIZI VERSİNLER”

En basit ihtiyaçlarını bile gidermekte zorluk çektiklerini belirten bir başka öğretmen ise, “10 dakika teneffüs yapmak önemli. Bizim teneffüs hakkımız yok. Tuvalete gittiğimizde çocuklardan birine bir şey olsa öncelikli sorumlu biziz. Yemek saatinde de çocukların başında olmamız gerekiyor. Biz yemek yiyemiyoruz. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Tuvalet, su gibi temel ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz. Eğer bunu sağlamıyorlarsa yıpranma payımızı versinler” şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.