Okullarda bir ilk: O hafta ders işlenmeyecek

Okullarda bir ilk: O hafta ders işlenmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı sürpriz bir karara imza attı. Okullarda bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son hafta ders işlenmeyip, "Dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son haftada, öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerinin hedeflendiğini söyleyerek, "Yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları, gündelik hayatında kullanabilecekleri şenlik havasına büründürmek istiyoruz" diye konuştu.

Tokat ziyareti sırasında yarıyıl tatiline dair konuşan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"15 günlük tatil süreci öncesinde okullarımızda bugün itibarıyla genel anlamda öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme süreçlerini tamamlamış durumda. Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarının sonunda da aynı durumla, yani haziran ayında benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk.

"YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ"

O son haftalar genellikle çocuklarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi. Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları, gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz ve önümüzdeki hafta bütün okullarımızda bilgi yarışmalarından münazaralara kadar, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikaye, roman ve benzeri okuma ve bunları yorumlama etkinliklerine kadar şenlik havasında geçmesini istiyoruz.

Bununla ilgili de okullarımıza ne tür nasıl davranacaklarını veya ne tür etkinlikler yapacaklarını dair bir paylaşımda bulunduk. Biz önümüzdeki haftayı mümkünse bütün velilerimizi çocuklarımızın bu etkinliklerine destek olmaya, çocuklarımızı bu anlamda yönlendirmeye davet ediyoruz. Bu kapsamda hep konuştuğumuz, Türkiye'deki toplumu, milleti bir arada tutan temel referans değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması, gelecek kuşaklara aynı şekilde miras bırakabilmesi ve bir arada yaşama azminin, kararlılığın ve iradesinin gelecek kuşaklara yansıtılması.

"GELENEĞİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY VAR"

Bunun için çocuklarımıza vermek istediğimiz değerler; vatanseverlik, merhamet, paylaşım ve benzeri değerleri de bu etkinlik haftasında çocuklarımız da bir kez daha değerlendirmiş olacağız. Bu haftayı böyle geçireceğiz. Bunlardan bir tanesi bilgi yarışması, kelime oyunları, yetenek paylaşımı, hitabet oyunları, münazara yarışmaları ve benzeri. Bir de en sevdiğini paylaş diye bir şey vardı. Biz usul olarak şöyle yapıyoruz. Onu unutmuşum. Biz usul olarak şöyle yapıyoruz; en sevdiğin şeyi paylaş, cebimde kalem Yusuf ağabeye ben paylaşmış oluyorum. Bu bizim geleneğimizde böyle bir şey var. Çocuklarımızda da böyle bir şey başlatmış olacağız. Bu vesileyle sizin huzurlarınızda da önümüzdeki haftayı da böyle geçireceğimizi, bu tür etkinliklerle çocuklarımızı, okullarımızı, bu tür etkinliklerin merkezi haline dönüştüreceğimizi bir kez daha paylaşmış olalım."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.