OYAD haklarını aramaya devam edecek: 2023 neması 3 haneli olmalı!

OYAD haklarını aramaya devam edecek: 2023 neması 3 haneli olmalı!

OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk, 2023 yılı nema oranının en az 3 haneli rakamlarda olması gerektiğini vurgulayarak, “Her türlü yasal yol ve tepki ile haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Bizi görmezden gelenler er ya da geç kırmızı kartı görecekler” dedi.

OYAK yönetimine seslenen OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk, 96 bin emekli OYAK üyesinin 2022’de yüzde 90.1 olan beklentilerinin karşılanmadığını ve 2023’te en az 3 haneli rakamlarda nema oranı beklentileri olduğunu söyledi. OYAK Genel Müdürlüğü önünde OYAK yönetimine sarı kart göstererek mücadelelerinde kararlık vurgusu yaptıklarını dile getiren Ömer Öztürk, “Haklı taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Her türlü yasal yol ve tepki ile haklarımızı aramaya devam edeceğiz. OYAK’ın sahipleri ve sevdalısı olan biz OYAD üyelerini görmezden gelenler er ya da geç kırmızı kartı göreceklerdir” dedi.

omer-ozturk.jpg

2023 NEMASI EN AZ 3 HANELİ

Genel Başkan Ömer Öztürk, 1961 yılında kurulan OYAK’ın emekli sahipleri olduklarını belirterek, “Biz maaşlarımızın onda birini ayırarak OYAK’a yatıran ve OYAK’ın sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayan insanlarız. Biz, OYAK varlıklarının yaklaşık yarısına yakınının sahibi olan 96.000 emekli OYAK üyesiyiz. 23 Ocak 2024 tarihinde ilk duruşması yapılan 2022 nemasına dair mücadelemizde hukuki süreç sürüyor. 2023 yılı nema oranı beklentimiz ise yüzde 135’ten az olmamak kaydıyla en az 3 haneli rakamlarda bulunuyor. Bu konuda OYAK yönetimi gerçek sahibi olan biz üyelere gerçek ve doğru cevap vermediğinden, bizleri muhatap almadıklarından, doğru bilgilendirme yapmadıklarından dolayı haklı sesimizi duyurmak, üyelerimizin talep ve isteklerini iletmek ve en önemlisi 2023 yılı nema oranının beklentimizi karşılayacak bir açıklama yapılmasını öğrenmek için OYAK Genel Müdürlüğü önünde taleplerimizi ilettik” dedi.

omer-ozturk2.jpg

KIRMIZI KART GÖRECEKLERDİR

Başkan Ömer Öztürk, “Haklı taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Her türlü yasal yol ve tepki ile haklarımızı aramaya devam edeceğiz. OYAK’ın gerçek sahipleri olarak bu acil konularda gerekli kararların alınması için ilgili tüm makamlara köprüden önce son çıkış uyarısı olarak hep birlikte 2023 yılı NEMA oranı beklentimizi karşılamadığı takdirde OYAK yönetimine sarı kart gösterdik, bir kez daha gösteriyoruz. OYAK’ın sahipleri ve sevdalısı olan bizi görmezden gelenler er ya da geç kırmızı kartı göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

oyad2.jpg

OYAK’IN KARŞISINDA DEĞİL YANINDAYIZ

Açıklamaları dolayısıyla vatandaşların kendileri hakkında olumsuz düşünmesini istemediklerini vurgulayan Ömer Öztürk, “OYAD, OYAK’ın karşısında değil yanındadır. Hiçbir kişi kurum veya tarafın OYAK’ı yıpratmasına müsaade etmeyiz. Üyelerimizin hepsinin belirli hak arama mücadeleleri var. Üyelerimizin isteği doğrultusunda ve tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince bunların hak mücadelelerine her türlü desteği vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.