Özel okullardaki ücretsiz kontenjanlar şehit-gazi çocuklarına verilecek

Özel okullardaki ücretsiz kontenjanlar şehit-gazi çocuklarına verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı şehit, gazi yakını ve koruma altındaki çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için önemli bir adım attı. Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren öğrenciler merkezi sistem üzerinden okullara yerleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı şehit, gazi yakını ve koruma altındaki çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için önemli bir adım attı. Yeni düzenlemeye göre, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu öğrenciler merkezi bir sistem üzerinden özel okullara yerleştirilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, özel okullardaki ücretsiz kontenjanlardan yararlanabilecek öğrenciler artık tercihlerine göre merkezi olarak yerleştirilecek. Bu kapsamda ülke genelindeki özel okulların binlerce ücretsiz kontenjanı için öğrenciler yaz döneminde tercihlerini yapabilecek.

Yerleştirme işlemi öğrencilerin tercihlerine ve belirlenen kriterlere göre yapılacak. Ailenin geliri, okuyan kardeş, engellilik, spor ve bilim alanlarında elde edilen dereceler gibi kriterler dikkate alınarak belli bir puanlama yapılacak. Eşitlik halinde puanı yüksek olan öğrenciler öncelikle yerleştirilecek.

1-004.jpg

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Bakanlık dijital ortamda başvuruların alınması için hazırlıklarını sürdürüyor. Başvurular için takvim ilerleyen günlerde ilan edilecek. Müracaatlar valiliklerce değerlendirilecek, puan durumu ve tercihler dikkate alınarak okullara yerleştirme yapılacak.

Yerleştirme hakkı kazanan öğrenciler özel okullarla görüşerek, sözleşmelerini ücretsiz imzalayacak ve kaydını yaptıracak.

Yeni yerleştirme işlemlerinin merkezi sistem üzerinden yapılmasına yönelik çalışmaların gelecek eğitim öğretim yılından itibaren hayata geçirilmesi planlanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.