Özgür Özel’den Hatay ve Çankaya açıklaması: “İyi bir alternatif olursa…”

Özgür Özel’den Hatay ve Çankaya açıklaması: “İyi bir alternatif olursa…”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da aday gösterilen Lütfü Savaş ve Çankaya’da aday gösterilen Hüseyin Can Güler ile ilgili açıklama yaptı. Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilgili “Daha iyi bir alternatif görürsem değiştiririz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, "Daha iyi bir alternatif görürsek değiştiririz" dedi.

“ADAY GERİ ÇEKME YETKİMİZ VAR”

Özel, "Hatay'ı 10 günde bir ölçtürüyoruz. Aldığımız yetkinin içine Hatay da giriyor, aday geri çekme ve yeni aday gösterme yetkisi aldık. Ama Lütfü Bey'in Hatay halkından gördüğü kabul kamuoyundaki algısının ötesinde. Ama daha iyi bir alternatif görürsem değiştiririz, buna Lütfü Bey de anlayış gösterir. Hatay halkı ile inatlaşıyor değiliz" dedi.

Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestolara değinen Özel, "Organik Hataylılar vardı ama o grupları organize edenler de vardı. Mesela Gökhan Zan büyük bir grubu organize etmişti" dedi. Türkiye İşçi Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın Arsuz Belediye Başkan adaylığı için talepte bulunduğu ifade etti.

HALUK LEVENT’E YEŞİL IŞIK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gündeme gelen şarkıcı Haluk Levent ile ilgili partilerin resmi teklifinin dışında bazen arka kapı diplomasisi yürütür. "Haluk Bey evet deseydi ankette ölçtürürdük. Haluk Bey'i önemsiyorum" yorumu yaptı.

“İÇİME SİNEN BİR ADAYLIK”

Çankaya'da 31 yaşındaki Hüseyin Can Güner'in aday gösterilmesiyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Özel, "Çok üzerinde durduğum ve içime sinen bir adaylık. Onu avukat parantezine almak büyük haksızlık" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.