Parayı veren doçent olur! 49 bin TL’ye doktor unvanı veriyorlar!

Parayı veren doçent olur! 49 bin TL’ye doktor unvanı veriyorlar!

Sosyal medyada ilan veren bazı şirketler 49 bin TL’ye makale yazarak ‘doçent’ unvanı aldırdıkları ortaya çıktı. Ücretler 5 bin TL ile 100 bin TL arasında değişiyor. İşte detaylar…

"Siyasete atılacaklar kısa sürede Dr. unvanı alın" gibi reklamlar ile 49 bin TL'ye diploma ve Dr. unvanı satıldığının ortaya çıkmasının ardından para karşılığı makale yazarak "doçent" unvanı aldıran ilanlar gündem oldu.

“ÜCRETİN YARISINI ÖNDEN ALIYORUZ”

Milliyet’ten Ozan Ömer Karadüker'in haberine göre; 'sosyal bilimler alanında makale yazdırmak isteyen doçent adayı' olarak şirketlerle iletişime geçildiğinde danışman “Ücret ortalama 5.500-6.000 TL’den başlıyor. Veri toplama, analiz de isteniyorsa fiyat artıyor. Turnitin raporu ile çalışıyoruz, intihal oranımız düşük. Ortalama 21 günde bitirmeye çalışıyoruz. Ücretsiz 3 revize hakkınız var. Çalıştığımız hocaların ismini size, sizin isminizi onlara iletmiyorum. Gizlilik içinde çalışıyoruz, içiniz rahat olsun. Ücretin yarısını önden alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şirketler ilanlarında “Akademik alanda çalışmalarda bulunuyorsanız, çalışmaları istenilen düzeyde, sorunsuz bir şekilde hazırlayabileceğinizi düşünüyorsanız ve karşılıklı saygı ve güven içerisinde bir çalışma ilişkisini esas alıyorsanız sizi de ekibimizde görmekten mutlu olacağız” ifadelerini kullanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.