Şule Erciyas

Şule Erciyas

Peygambere iman olmadan Allah’a iman olmaz

Peygambere iman olmadan Allah’a iman olmaz

Dinimizin en temel prensibi tevhiddir.

Allah’a inanmaktır. Nübüvvettir yani Peygamberlere inanmaktır. Allah’ın emir buyurduklarını elimizden geldiği kadar yerine getirmektir.

Biz Allah’a iman konusunda hakiki anlamda samimiyet gösterirsek Allah’ta bizim işlerimizi istediğimiz gibi olmasını sağlayacaktır.

Bizim imanımız tam anlamıyla sağlam inşa olursa sarsılmaz sağlam temeli olan ümmetler olacağızdır. Bu temellerimizi sağlam atmaya çalışıp çabalayıp gayret edip üretmeliyiz. 

Allah’ın bize emrettiği gibi yaşamalıyız, şu kısa dünyada hayatımızı boşa geçirmemeliyiz. En değerli ömrümüzü boşa tüketmeyelim iyilik yapıp faydalı işlerde bulunmamız gerekmektedir. Yeryüzünü daha faydalı ve yaşanabilir hale getirmek için gayret göstermeliyiz.

Biz bu amelleri yapmak için Allah’a ve Peygamberlere hakiki anlamda bağlanmak onların yaşadığı gibi yaşamaya çalışmalıyız. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) iman etmeden tam manasıyla yaşayamayız. Bizler Allah’a iman ile Resulüne imanın ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul ederiz.

Resullullah (S.A.V) iman olmadan Allah’a imanın yeterli olmayacağına inanırız. Kuran Namaz kılın buyurdu. Fakat biz nasıl namaz kılacağımızı bilmiyorduk, Peygamberimizin sünnetine baktık ondan öğrendik, Kuran bize oruç tutmayı, zekât vermeyi, hacca gitmeyi hepsini Peygamber Efendimiz (S.A.V) sünnetine bakarak onun yaptığı gibi yaparak öğrendik çünkü en güzel ibadet onun ibadetidir.

Allah’tan vahiy yolu ile bizlere ulaştırıyordu. Peygamberimiz (S.A.V) bana itaat eden Allah’a itaat etmiş, bana karşı gelen Allah’a karşı gelmiş olur, buyurmuştur. Bizler Allah’ı nasıl seviyorsak ya da nasıl sevmek istiyorsak canı gönülden sevip Resulüne itaat etmemiz gerekmektedir.

Biz Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ i seversek Allah’ ta bizleri rızasına nail edecektir umuyoruz. Nisa Suresi 150-151 ayetleri. Kuranı Kerim’de Yüce Rabbimiz şöyle buyurmuştur. “Allah’ı Peygamberlerini inkâr edenler Allah ile Peygamberlerini birbirinden ayrılmak isteyenler bir kısmına inanırız ama bir kısmına inanmayız” diyenler ve bunlar arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu, işte gerçek inkârcılar bunlardır ve biz inkârcılara alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

Bizler her daim Peygamberimize (S.A.V) uyarak onun yolundan gitmeliyiz. Bizler Allah yolunda yaşarsak daha fazla Allah’a yaklaşacağızdır. Peygambere iman sözden öte özde kendini belli etmektir. Peygambere iman onun adı anıldığında yalnız elimizi göğsümüze götürmekten ibaret değildir.

Ona iman onu her şeyden daha çok sevmek getirdiği ilahi buyruklarla amel etmek mübarek ismi anıldığında salat ve selam getirmektir. Bir insan Peygamberimize uydu mu Allah’ın razı olduğu yola girmiş demektir. İnsanlığın en Temiz, en güzel insanı Peygamber Efendimiz (S.A.V) dir.

Kim insanlığın güzelliklerinden bir nasip almak istiyorsa onu örnek almalı kim iyi bir Müslüman olmak istiyorsa onu rehber edinmeli, kim Allah’ın sevdiği kul olmak istiyorsa onun yolundan gitmelidir. Çünkü Rabbimizin sevdiği bir kulunu görmek istediği bütün özellikleri ve güzellikleri sevgili Peygamberimiz (S.A.V) toplamıştır.

Sevgili Peygamberimize salat ve selam olsun. Rabbimiz onun ümmeti olma bahtiyarından bizleri mahrum bırakmasın. Onun hayat veren ilkelerinden iki cihan mutluluğuna ulaştıran yolundan sünneti senniyesinden bir an olsun ayırmasın.

Bizleri her zaman çalışıp çabalayan kullarından eylesin. Rabbimiz gönlümüze ferahlık versin, işimizi her zaman kolaylaştırsın. Bizleri topraktan var eden Allah’a yönelmek dileği ile Selam ve Dua ile. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR