Pursaklar Belediyesi 690 işsize iş imkanı sağladı

Pursaklar Belediyesi 690 işsize iş imkanı sağladı

Pursaklar Belediyesi kurduğu İstihdam Şefliği ile 2 ayda 13 defa işçi-işveren buluşması gerçekleştirdi; 690 işsize iş imkanı sağladı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, belediye bünyesinde oluşturdukları “İstihdam Şefliği” aracılığı ile yüzlerce vatandaşa yeni iş kapıları aralamak adına yaptıkları çalışmaları gazetemize anlattı.

“690 İŞSİZE İŞ İMKANI SAĞLADIK”

Esnaflar ile iletişime geçerek ilçenin nabzını tuttuklarını belirten Çetin, “2 aya yakın bir süre içerisinde 13 adet işçi-işveren buluşması gerçekleştirdik. 13 farklı işveren ile emekçi kardeşlerimizi buluşturduk. Hakikaten özenerek çalışıyoruz, yaptığımız öyle kolay bir iş değil. Önce firma temsilcilerine ulaşıyoruz. Ardından iş tanımına uyan vatandaşlarımızı tek tek arayarak davet ediyoruz. Böyle kısa bir süre içerisinde bu kadar buluşma gerçekleştirebilmemiz basında da yer buldu. Bu tabii bizi mutlu ediyor. 2 ayda yaklaşık 690 işçiye iş imkanı sağladık ve teklif ettik, güzel bir sayıya ulaştığımızı düşünüyorum” dedi.

ÇEVRE İLÇELERDEN DE TALEP OLUYOR

Çetin şöyle devam etti: “Görüşmelere bir kişi dahi gelse, üzerimize düşeni yapmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bazı zamanlarda istediğimiz sayılara ulaşamayabiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 100 personel alımı yapacak bir işletme için 98 kişiyle iletişime geçildi. 42 vatandaş görüşmelere katılacaklarını bildirdi. Fakat toplantıya yalnızca 21 kişi katıldı. Böyle durumlarda motivasyonumuzu kaybetmiyoruz, biliyoruz ki bir sonraki buluşmada sayılar artacak. Mesela geçenlerde bir toplantımıza 93 emekçi kardeşimiz katıldı. Çabalamaya devam edeceğiz. Telefon ile arayarak ulaşamadığımız vatandaşlar iş toplantılarını görebilsinler diye, resmi sosyal medya hesaplarımdan görüşmelerden birkaç gün önce tanıtım afişimizi paylaşıyorum. Bu paylaşımlar etkileşim alıyor, olumlu geri dönüşler alıyoruz. Toplantılara katılan vatandaşlar genelde Pursaklar’dan geliyor. Keçiören ve yakın ilçelerden de talep oluyor, insanları geri çevirmiyoruz. Fakat ilk hedefimiz tabii ki Pursaklar’ın insanıdır.”

ara2-001.jpg

İŞVEREN FİRMALAR BELEDİYEMİZ İLE İRTİBAT HALİNDE

Ankara ve civar bölgelerdeki firmaların Pursaklar Belediyesi’nin başlattığı istihdam projesinden haberdar olduğunu söyleyen Ertuğrul Çetin, işveren temsilcilerinin kendilerine ulaşarak işçi adayları hakkında bilgi aldıklarını şu sözlerle aktardı:

“İş aradığını bildiğimiz ve belediyemize özgeçmiş bırakan kardeşlerimize ekibimiz ulaşıyor. Bir sistem oluşturduk buna dair, oradan güncel bir şekilde vatandaşlarımızı takip ediyoruz. İstihdam Şefliği birimimiz olumlu ve olumsuz olarak geri dönüşleri kayıt altına alıyor. Kimin ne zaman, kaç kere arandığını sisteme dahil ediyor. Vatandaş istihdam birimimize geliyor. Ekip arkadaşlarımız ne iş yapmak istediklerini, hangi alanda çalışmak istediklerini, eğitim durumlarını ve iş deneyimlerini sisteme ekliyor. İşverenin talepleri doğrultusunda uygun bir eşleşme olursa vatandaşları arayıp belediyemize davet ediyorlar. İşveren firma vatandaşlarımız ile ayrıca bir mülakat gerçekleştiriyor. Olumlu sonuçlanan adaylar hızlıca iş başı yapıyorlar. Ankara genelinde firmalar arasında belediyemizden söz ediliyor artık. İşveren kendisi ulaşır oldu bize, sizin bölgeden iş arayan insanlar var mı diye. Biz işveren ile işçi arasında köprü görevi görmeye devam edeceğiz. İnşallah hiçbir hemşehrimiz işsiz kalmaz. Hiçbir iş yerimiz de personel bulma konusunda sıkıntı yaşamaz.”

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.