Pursaklar yola devam dedi: İkinci Ertuğrul Çetin Dönemi

Pursaklar yola devam dedi: İkinci Ertuğrul Çetin Dönemi

Yüzde 53 oy alarak yeniden Pursaklar Belediye Başkanı seçilen AK Partili Ertuğrul Çetin, “Mansur Yavaş’a en az oy Pursaklar’dan çıktı. AK Parti ise en çok oranı Pursaklar’da yakaladı” dedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Adem Orman, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 2024 yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Çetin, Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’a en az oyun Pursaklar’da çıktığını ve AK Parti’nin en çok oy oranını Pursaklar’da aldığını ifade etti.

yavasa-en-az-oy.jpg

YAVAŞ’A EN AZ OY PUSAKLAR’DAN

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’a en az oyun Pursaklar’da çıktığını şöyle ifade etti: “Pursaklar bu seçimlerde yine özverisini gösterdi. Ankara genelinde Pursaklar; AK Partinin en çok oy aldığı Mansur Yavaş’ın ise en az oy aldığı belediye oldu.”

ertugrul-cetin.jpg

ERTUĞRUL ÇETİN FAKTÖRÜ

Seçim döneminde Ankara’da büyük bir darbe alan AK Parti’nin, kalan 8 belediyesinden biri olan Pursaklar’da vatandaşlar yeniden Ertuğrul Çetin dedi. Pursaklar halkı tarafından, AK Parti’nin tekrar kazanmasının en büyük nedeni olarak Ertuğrul Çetin’in aday gösterilmesi olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 73,06’lık oy oranı ile Pursaklar Belediye Başkanı seçilen Ayhan Yılmaz’ın görevinden istifa etmesi sonucu belediye başkanı olarak atanan Ertuğrul Çetin, ilk döneminde Pursaklar halkının çok sevdiği bir başkan haline geldi. Halk arasına karışmaktan çekinmeyen ve ekibi ile devamlı sahada bulunan Ertuğrul Çetin, Pursaklar’da bulunan 115 bin 135 seçmenden 47 bin 429 oy alarak yüzde 53,96 ile yeniden belediye başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde Pursaklar’da 58 bin 567 oy alan AK Parti, yaklaşık 11 oy kaybetse de kazanan parti olmayı başardı.

chp-adayi-halil-tuncay.jpg

CHP ADAYI HALİL TUNÇAY

Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Halil Tunçay ise 19 bin 409 oy alarak yüzde 22,08 oy oranı ile ikinci parti konumuna geldi. 2019 yerel seçimlerinde aday çıkarmayan CHP’nin yerine İYİ Partiden aday gösterilen Hüseyin Burgaz, 15 bin 085 oy alarak yüzde 18,56 ile ikinci parti olmuştu. CHP Pursaklar şehrinde her ne kadar oy sayısını ve oranını yükseltse de kazanmak için yeterli olmadı.

vatandas-ile-ic-ice.jpg

VATANDAŞ İLE İÇ İÇE

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in, halk ile iç içe olması ve görev süresi boyunca sık sık halk arasına karışmasıyla çok büyük beğeni topladığı belirtiliyor. Ertuğrul Çetin, yoğun bir seçim kampanyası geçirerek 5 ay boyunca hız kesmeden çalıştıklarını ifade ederek, “Çok yoğun bir seçim süreci geçirdik. 5 aydır hız kesmeden çalışmalarımıza devam ettik. Bundan sonraki süreç içinde de durmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

5.jpg

PROJELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Ertuğrul Çetin’in görevi devraldığında yaptığı projelerden olan Endemik Vadi, endemik bitki-hayvan türlerinin korunması ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmaların yapılması amacıyla açılmıştı. Çetin’in imza işlerinden biri olarak tanımlanan bu proje Pursaklar halkı tarafından oldukça sevildiği görüldü. Uluslararası öğrenci toplulukları tarafından sıkça ziyaret edilen vadi ulusal ve yerel medyada kendine yer bulmaya devam ediyor. Hicret Camii Meydanı, Tavus Kuşu Parkı ve Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi gibi diğer işler de Ertuğrul Çetin’in dikkat çeken projeleri arasında.

6.jpg

KAZANAN DİĞER İLÇELER

2024 yerel seçimlerinde Ankara’dan büyük darbe alan AK Partiye Pursaklar adeta can suyu oldu. Pursaklar, Ertuğrul Çetin başkanı ile devam etme kararı alırken Mansur Yavaş’a da en az oy çıkan ilçe oldu. Ankara’da 16 ilçe ile 25 ilçenin çoğunluğunu kazanan CHP’nin, oy oranını arttırmasına rağmen Pursaklar’ı kazanamaması Ertuğrul Çetin’in halk tarafından sevilmesinin neden olduğu ifade ediliyor. Pursaklar ile birlikte; Altındağ, Evren, Kızılcahamam, Akyurt, Sincan, Çubuk ve Bala belediyeleri, Ankara’da AK Partinin kazandığı diğer belediyeler olarak yeni dönemlerine başladı.

Kaynak:Mert ÇEBİŞÇİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.