Şule Erciyas

Şule Erciyas

Ramazan ayının bereketi

Ramazan ayının bereketi

Ramazan ayı rahmet ayı. Bu ay Allah’ın bizlere sunmuş olduğu sayısız nimetlere şükür ve sabır gösterme ayıdır. Allah (C.C) bizlere bu ayı günahlarımızdan biraz olsun arınmak için biz sevgili kullarına vermiştir. İslam dini, Allah (C.C) Peygamberimiz (S.A.V) aracılığı ile gönderdiği onun da kendi hayatlarında uygulayarak biz ümmetlerine tebliğ ettiği bir dindir. 

İslam dininde yapmış olduğumuz bütün esaslar, Allah’ın kullarına koymuş olduğu kurallardır. Bu ibadetleri yaparken biz sadece Allah’ın huzuruna af ve mağfiret dilemek için duruyoruz. Allah (C.C) biz ümmetlerinden Namazı dost doğru kılmayı, Zekât vermeyi, Hacca gitmeyi, Allah’a ve Resulüne inanmayı, oruç tutmayı bizlere emretmiştir. Bizler ibadetlerimizi hakiki anlamda yerine getirenlerden olmayı emretmiştir. Oruç ibadeti bizleri dünyada kötülüklerden sakındıran ahirette cehennem ateşinden koruyan ve günahlarımızın bağışlanmasına vesile olan önemli ibadetlerimizdir. 

Peygamber Efendimiz şöyle müjdeliyor. “Kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”

Oruç’u sadece Allah’ın rızasını kazanmak için tutarız. Oruç bizleri tüm kötülüklerden korur, ahlakımızı güzelleştirir, merhamet duygularımızı geliştirir. Kuran-ı Kerimde şöyle buyruluyor: “Ey İman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi sizin üzerinize de Oruç Farz kılındı. Ta ki korunasınız” buyuruyor. Bizler kötülüklerden korunmamız gerekiyor. 

İhtiyaç sahiplerine bu ayda bir kat daha fazla yardım elini uzatmamız gerekiyor. Oruç tuttuğumuzda dilimizi yalandan, ellerimizi haram işlerden, gözlerimizi harama bakmaktan, kulaklarımızı dedikodu dinlemekten, ayaklarımızı kötü işler peşinde koşmaktan uzaklaşarak oruçtan nasibimizi almalıyız. Bizler inşallah ramazan ayını orucumuzu Allah’ın istediği gibi tutmaya çalışalım. Allah (C.C) oruç tutanların mükâfatını ancak ben veririm dediği (Reyyan) kapısından girenlerden eylesin. Bizlere de cennet kapısını açsın. Gönüllerimizi ramazan ayının hürmetine temizlesin, bizleri affeylesin, günahlarımızı bağışlasın. Selam ve Dua ile Hayırlı Ramazanlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR