Ramazan Bayramı arefesinde berber yoğunluğu

Ramazan Bayramı arefesinde berber yoğunluğu

Ramazan Bayramı arefesinde berberlerde yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan bu yoğunluğa dikkat çeken berber Sadık Özdemir, eski Ramazan günlerini aradıklarını belirtti.

Ramazan ayının son günlerinde her yerde olduğu gibi berberlerde de yoğunluk yaşandı. Fatih semtinde 22 yıldır berberlik yaptığını vurgulayan Sadık Özdemir, Ramazan ayının son günlerinde işlerin arttığını fakat genel olarak sektörde düşüşün yaşandığını ifade etti.

Yıllardır mahalle berberliği yaptığını söyleyen Özdemir, kendi açısından işlerin iyi olduğunu fakat her meslektaşın durumunun aynı olmadığının altını çizdi. Özdemir, “Yıllardır aynı semtte berberlik yaptığım için işlerimiz iyi. Lakin işler genel olarak düşüşte ve pek çok meslektaşımız dert yanıyor ya da kepenk kapatıyor” dedi.

sadık özdemir müşterisini tıraş ederken

PAHALILIK VAR

Gelen müşterilerin fiyatlardan dert yandığını dile getiren Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çok şükür dükkânın mülkiyeti bana ait. Ben bu dükkânı makasın ucuyla aldım. Dükkânı kira olan meslektaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Dükkân sahipleri kira fiyatlarına 5 kat zam yaptı. Fakat bu zamlar aynı oranda bizim makasımızın ucuna yansımadı. İşlerimiz kötü denemeyecek kadar iyi fakat müşteriler fiyatlardan pek memnun değil. Hayat genel olarak pahalandı. Doğal olarak her şeye zam geliyor. Müşterilerimize elimizden geleni yapıyoruz ve çarkımızı bir şekilde döndürüyoruz.”

sadık özdemir berber yoğunluğu

“MÜŞTERİ SENİN SANATINA DEĞER VERİYOR”

Müşterilerim, dükkânın temizliğine, tasarımına ve ferahlığına önem verdiğine değinen Özdemir, “Bu meslekte yeni sistem işliyor. Eski kuaförler kalmadı. Devamlı gelişime ve değişime açık olmalısınız. Cilt bakımından tutun, saç kesim stiline kadar müşteri önem veriyor. Özellikle ‘Z kuşağı’ bakıma önem veriyor. Eğer siz bu yolda kendinizde değişime gitmezseniz pek çok berber gibi dert yanarsınız. Berberlik mesleği sürekli gelişim gösteren bir meslektir. Yeniliğe önem vermeyenler, her zaman kaybolurlar” ifadelerini kullandı.

sadık özdemir dükkan

“YENİ NESİL DOĞALLIKTAN YANA”

Kimyasal ürünlerin kullanımına da dikkat çeken berber Özdemir, “Vax, jöle ve sprey gibi kimyasal ürünleri dikkatli kullanmalısınız. Yoğun ve aşırı kullanım saç dökülmelerine neden olabiliyor. Bununla birlikte fön makinesini saçınıza çok yakın tutmayın. Ama şu an ki genç nesil biraz daha bilinçli ve doğallıktan yana. Rampa saç modeli dediğimiz yeni bir trend var. Gençler çoğunlukla bu saç modelini tercih ediyor” şeklinde konuştu.

sadık özdemir makasları

“SAÇ STİLLERİ DEĞİŞİYOR”

İtalyan saç stillerinden, Alman saç stiline dönüşün başladığını söyleyen Özdemir, “Son 5 senedir saç tasarımını Almanlar ele aldı. Saçlarda yeni trendler ortaya çıkıyor. Bundan 5 veya 10 sene sonra Türkler de kendilerine ait bir saç stilini dünyaya kabul ettireceğine inanıyorum” diye konuştu.

berber sadık özdemir

BERBERLER ERKEN EMEKLİLİK TALEP EDİYOR

Son olarak sosyal hayatlarının dile getiren berber Sadık Özdemir, “Yıllardır bu mesleği yapıyorum. Çok uzun çalışma saatlerimiz var. 12 saatin altında çalıştığım gün yoktur. İşin durumuna göre 14-16 saat çalışıyoruz. Bu yüzden devletimizden yıpranma payı olarak erken emeklilik talep ediyoruz. Bu durum ile ilgili Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara da çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililerden tek talebimiz budur” diyerek sözlerini noktaladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.