Ramazan Hilali nedir? Ramazan Hilali görüldü mü? Ramazan Hilali ne zaman görülecek?

Ramazan Hilali nedir? Ramazan Hilali görüldü mü? Ramazan Hilali ne zaman görülecek?

On bir ayın sultanı ramazanın habercisi hilalin nerede görüleceği öğrenildi. Peki, Ramazan Hilali nedir? Ramazan Hilali görüldü mü? Ramazan Hilali ne zaman görülecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan Hilal’inin nereden görüleceği açıklandı. Başkanlık, Ramazan hilali ilk Atlas Okyanusu ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında görüleceğini, 10 Mart'ta içtima ve rüyet olacağını ve Kongrede alınan kararlara göre, Başkanlığımız dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmesine itibar ettiği için Amerika kıtasında görülecek hilalden dolayı 11 Mart'ta ramazan ayına başlanacağının bilgisini verdi. Peki, Ramazan aynın gelmesi sebebiyle 2024 orucun müjdecisi ramazan hilali nedir? Hilal görünmesi ne anlama geliyor? Ramazan hilali ne zaman görülecek?

İşte cevaplar...

ORUCUN MÜJDECİSİ RAMAZAN HİLALİ NEDİR?
İslam âlemi farz olan ibadetlerini yerine getirmek için gün sayıyor. Ramazan hilali ramazan için oldukça önemli bir yere sahiptir. Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı 11 Mart Pazar günü itibariyle başlıyor. Peki, hilalin görünmesi ne anlama geliyor?

HİLAL GÖRÜNMESİ NE ANLAMA GELİYOR?
İslam dünyası için ramazan geldi çattı. Müslümanlar ilk iftar heyecanını yaşayacak. Herkesin merak ettiği soru Ramazan hilalinin görünmesi ne anlama geliyor? İslam âlemi için hilalin görülmesi ramazanın başlayacağını işaret ediyor.

RAMAZAN HİLALİ GÖRÜLDÜ MÜ?
Diyanet işleri başkanlığı Ramazan hilalinin ne zaman görüleceği ile ilgili açıklama yaptı. Din işleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Suudi Arabistan ile birlikte birçok İslam ülkesinin aynı gün ramazana başlanacağını ümit ettiğini dile getirdi.

RAMAZAN HİLALİ NE ZAMAN GÖRÜLECEK?
On bir ayın sultanı Ramazanın gelişinin müjdecisi Ramazan Hilal’inin ne zaman görüleceğinin tarihi belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığına göre, Ramazan hilali 9 Nisan'da hem Türkiye'de hem de Mekke'de görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.