Ramazan öncesi marketlerde büyük zam

Ramazan öncesi marketlerde büyük zam

Yılbaşında maaş zamları nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artışın ardından bu defa Ramazan zammı geldi. Marketlerdeki fiyatlarda büyük değişiklik yaşandı. İşte detaylar...

Ramazan ayına sayılı günler kala fırsatçılar yine ortaya çıktı. Yılbaşında maaşlardaki artış nedeniyle yaşanan fiyat artışlarına bu defa Ramazan zammı eklendi. Ramazan ayı öncesinde fırsatçılar, gıda fiyatlarında büyük artışa gitti.

RAMAZAN ÖNCESİ BÜYÜK ZAM

Hafta başı itibariyle toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlerine yüzde 10 zam yapıldı. Toptancıların zammına marketler de katıldı. Marketlerde bu ay başı itibarıyla bakliyat, kahvaltılık, süt ve süt ürünleri grubuna yüzde 15 ilave zam yapıldı. Böylece fiyat artışları yüzde 25'leri buldu.

ramazanj.jpg

ZAMMIN NEDENİ AKARYAKIT FİYATLARI MI?

Toptan bakliyat satışı yapan Ahmet Çeliköz, yılbaşından bu yana tüm bakliyat ürünlerine yüzde 20 zam geldiğini belirterek, fiyat artışlarında en büyük sebebin akaryakıt olduğunu söyledi. Çeliköz, "Anadolu'dan İstanbul'a bir kamyonun gelmesinin maliyeti yükleme ve boşaltma dâhil 70-80 bin lirayı buluyor. Bu da fiyatlara zam olarak yansıyor" dedi.

Yine halde toptancılık yapan Şehmuz Güneş, "Bu hafta başı bakliyat grubuna yüzde 10 zam geldi. Ramazana kadar da yüzde 10 zam daha yapılır" ifadelerini kullandı.

RAMAZAN MENÜLERİ 1000 LİRAYA DAYANDI

Kırmızı et fiyatlarında da fiyatların artmasıyla birlikte Ramazan menüleri pahalandı. Yılbaşında 370 lira olan kuşbaşı etin kilosu 600 liraya kadar yükseldi. Bu artış iftar sofralarına da yansıdı.

Orucunu dışarıda açmak isteyen vatandaşlar, geçen yıl kişi başı 400 lira ödedikleri Ramazan menülerine bu yıl en az 800 lira ödemek zorunda kalacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.