Ramazanda uygun fiyatlı ete kota yok: İşte satış adresleri

Ramazanda uygun fiyatlı ete kota yok: İşte satış adresleri

Ankara’da Ramazan ayı boyunca PERDER’e üye yerel marketlerde kıyma 324 TL, kuşbaşı 354 TL’den satılacak. İthal hayvan ürünü olan et ve kıymada kota bulunmuyor.

Ankara PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Ramazan ayında Ankara’nın 25 ilçesindeki vatandaşların gönül rahatlığıyla sabit fiyatlı kırmızı ete ulaşacağını belirterek, “Kotayı Ramazan ayı itibariyle tamamen kaldırdık” dedi.

Vatandaşların Ramazan ayı dolayısıyla temel gıda maddelerinden biri olan kırmızı ete ilgisi arttı. Harekete geçen Türkiye Perakendeciler Federasyonuna bağlı Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER), 25 ilçede üyesi olan binden fazla mağazada Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarını sabitledi. PERDER’e bağlı marketlerde kıymanın kilosu 324 TL, kuşbaşının kilosu 354 TL’den satılmasına karar verildi. Ramazan ayı boyunca uygulamanın devam edeceği duyuran Ankara PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, gazetemize yaptığı açıklamada, Ankaralıların ESK mağazaları dışında PERDER’e bağlı marketleri tercih edebileceğini vurgulayarak “Kota yok” müjdesini verdi.

1-009.jpg

VATANDAŞ İSTEDİĞİ KADAR, İSTEDİĞİ ŞEKİLDE ALACAK

Ramazan ayı dolayısıyla oluşan talebi karşılamak ve artan kırmızı et fiyatlarını dengelemek adına Et ve Süt Kurumu ile anlaşma yaptıklarını dile getiren Ankara PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, “Ankara’daki yerel marketlerin tamamında Et ve Süt Kurumu’nun satmış olduğu et fiyatlarından bizde de aynı şekilde satılıyor. 324 TL kıyma, 354 TL kuşbaşı satışı yapılacak. Kotayı Ramazan ayı itibariyle tamamen kaldırdık. Herkes et ve kıymayı istediği kadar alabilecek. Ankaralı vatandaşlar yerel marketlerin tamamında bu eti bulabilecek. Ankara’nın 25 ilçesinde yapılanmamız var. Mamak’tan Yenimahalle’ye, Sincan, Etimesgut ve taşraya kadar. Beypazarı’ndan tutun Nallıhan’a kadar tüketicileri et ve kıymayla buluşturacağız. Et ve kıymayı rahat bir şekilde alıp tüketebilecekler” ifadelerini kullandı.

4.jpg

KALİTE VURGUSU

Ankara’da vatandaşların Ramazan ayı boyunca sofralarına götüreceği kırmızı etin özelliklerinden bahseden Recai Kesimal, “Son derecede kaliteli bir et. Cinsi Avrupa ırkı dediğimiz ırktan ve yaşı da ikiyi geçmiyor. Erkek dana oluyor bunlar. Ben şunu net söyleyebilirim. Yerli et ile arasında en ufak bir fark yok. Hatta şunu da söyleyebilirim, zaman zaman yerli etin kalitesini geçebilecek tarzda olduğunu görebiliyoruz” dedi.

3.jpg

BİLİNDİK YERLERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN

Vatandaşlara kırmızı et hakkında uyarılarda bulunan Recai Kesimal, en fazla hile kabul eden ürünlerden birinin kıyma olduğunu aktararak, “Ben tüketiciye sesleniyorum. Muhakkak bilindik yerlerden ve gözlerinin önünde cereyan eden işlere itibar etsinler. Buralardan alışveriş yapmaya özen göstersinler” dedi.

2-003.jpg

İŞTE O MARKETLER

Ramazan ayında uygun fiyatlı kırmızı etin satılacağı bazı marketler şu şekilde:

  • Altunbilekler
  • Bildirici
  • Çağdaş
  • Gimsa
  • Gimat Gross
  • Öğütler
  • Soykan
  • Yunus Market

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.