Sağlık Bakanlığı paylaştı: Ramazan'da öğün önerileri

Sağlık Bakanlığı paylaştı: Ramazan'da öğün önerileri

Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için gıda tavsiyelerinde bulundu. Bakanlığın hazırladığı listede; iftar, sahur ve ara öğünde alınması gereken gıdaları sıraladı.

Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için iftar ve sahur için sağlıklı beslenmek için menü önerisi paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,” Öğünlerde beş besin grubundan sağlıklı ve dengeli seçimler gereklidir” dedi.

ic.jpg

ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN ÖNERİSİ

Ramazan ayı için Bakan Koca, Öğünlerde besin grubundan sağlıklı ve dengeli seçimlerin gerekli olduğunu vurgulayarak, “Yeterli ve dengeli beslenmenin sürmesi için sahur öğünü atlanmamalı, ana öğün ve ara öğünler yapılmalıdır” dedi.

Sahur, ara öğün ve iftar menülerine şu şekilde yer verildi:

SAHUR: Süt, yoğurt, peynir (75 gram 17.5 lira), yumurta (1 adet 2.25 lira), tam tahıllı ekmekler (2 dilim 2 lira), çiğ sebze-meyve gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba (1 kase 10 lira), zeytinyağlı yemekler (Porsiyon 15 lira), yoğurt (180 gram 17 lira) ve salatadan (kase 15 lira) oluşan bir öğün tercih edilebilir.

ic-2.jpg

İFTAR: Orucun zeytin ya da hurma ve su ile açılmasından sonra yemeğe çorba ve salata ile başlanabilir. Devamında etli sebze yemeği veya yağsız et yemeği ve zeytinyağlı sebze yemeği, salata veya söğüş, 1-2 dilim ekmek veya küçük bir porsiyon pilav veya makarna tüketilebilir.

ARA ÖĞÜN: İftar ve sahur arasında ise meyve, kuru meyve, kabuklu yemiş, süt ve yoğurt ile meyve ve sütlü tatlılar tercih edilebilir.

Kaynak:Zeynep Pamuk/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.