Şehrin içinde şehirden kaçmak isteyenlerin adresi 50. Yıl Parkı

Şehrin içinde şehirden kaçmak isteyenlerin adresi 50. Yıl Parkı

Ankara'nın göbeğinde, Cebeci semtinde bulunan ve halk arasında Çamlık olarak bilinen 50. Yıl Parkı, Ankara'nın simgelerinden Atakule, Kocatepe Camii, Ankara Kalesi'ni gören seyir teraslarıyla ve bol yeşillikli piknik alanlarıyla misafirlerini bekliyor.

Tatil günlerinde ailelerin sıklıkla tercih ettiği piknik alanlarından bir tanesi olan 50. Yıl Parkı Cumhuriyetin 50. Kuruluş yıl döneminde, 1973 yılında yapılmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında tekrardan yenilenmiş ve hizmete sunulmuştur. Kızılay Meydanı’na sadece 3 km uzaklıkta olan 50. Yıl Parkı Cebeci’nin tepelerinde konumlandığı için Ankara’nın Terası olarak da tanımlanmıştır. Otopark hizmeti mevcut olan parkta otomobiller için 20, motosikletler için 8 TL otopark ücreti alınmaktadır.

50. Yıl Parkı otopark alanı

ÜCRETSİZ İNTERNET ALANI

135 bin m²’lik bir alanda bulunan park içerisinde 2 büyük gölet ve bu göletleri birbirine bağlayan yapay dereler bulunmaktadır. Dere kenarlarında konumlanmış kamelyalarda aileler ve vatandaşlar Ankara manzarası eşliğinde hem piknik yapabilirler hem de günün yorgunluğunu atabilirler. Park içerisinde ücretsiz lavabolar, mescit ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin sunmuş olduğu ücretsiz internet hizmeti mevcuttur. Ayrıca engelli vatandaşlar için park içerisinde “akülü engelli aracı şarj ünitesi” bulunmaktadır.

50. Yıl Parkı'nda fotoğraf çekilen çift

LUNAPARK VE EĞLENCE MERKEZİ

Mesire alanlarının yanı sıra park içerisinde çocuklar için birden fazla oyuncak park alanları bulunmaktadır. Çocukların yanı sıra vatandaşların spor yapabileceği spor aletleri, yürüyüş alanları ve park içerisinde ücretli hizmet veren halı saha bulunmaktadır. Parkın içerisinde vatandaşların ve çocukların eğlenebileceği bir lunapark bulunuyor. Lunaparka ek olarak içerisinde jetonlu çocuk oyuncakları, langırt ve havalı hokey masası bulunan kapalı eğlence merkezi bulunmakta.

50. Yıl Parkı Türk Bayrağı

PARKIN SİMGELERİNDEN TÜRK BAYRAĞI

Parkın öne çıkan özelliklerinden bir tanesi de 110 metre uzunluğunda olan Ankara’nın çoğu noktasından görülebilen Türk Bayrağı. 50. Yıl Parkı’nın restoresinden sonra Türkiye’nin en uzun bayrağı olarak dikilen Türk Bayrağı akşam saatlerinde özel ışıklandırması ile gelen misafirleri cezbediyor.

50. Yıl Parkı seyir terası

SEYİR TERASLARI

Cebeci semtinin tepelerine kurulmuş olan 50.Yıl Parkı Ankara’ya neredeyse kuşbakışı bakmamızı sağlıyor. Parkın olağanüstü yeşil alanlarının arasına kurulmuş olan seyir terasları ile Ankara ayaklarınızın altında. 50.Yıl Parkı’nda 2 farklı seyir terası bulunuyor. Ankara’nın simgelerinden Atakule, Kocatepe Camii, Anıtkabir, Gençlik Parkı, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankara Kalesi bu seyir teraslarından görebileceğiniz manzaralar arasında.

PARKIN KONUMU VE ULAŞIM

Cebeci semti, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bulunan 50.Yıl Parkı’na ulaşmak için Dikimevi istikametinde, Ankaray metro hattına binip Kurtuluş Metro Durağında indikten sonra 15 dakikalık yürüme mesafesi ile parka ulaşabilirsiniz. Ayrıca 220, 297, 324, 326, 329, 330, 339, 340, 341, 380, 382, 383, 385 numaralı otobüs hatlarını kullanarak Cebeci’de bulunan Ankara Üniversite’si Siyasal durağında indikten sonra 15 dakikalık bir yürüme mesafesi ile parka ulaşım sağlayabilirsiniz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.