Sendikadan öğretmenlere çağrı: Görev tanımınızda yoksa yapmayın!

Sendikadan öğretmenlere çağrı: Görev tanımınızda yoksa yapmayın!

Eğitim Gücü Sendikası iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yeni düzenlemelerle ilgili olarak eylem kararı aldı. Mesleki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile alan/atölye şeflerine çağrı yapıldı.

Eğitim Gücü Sendikası, mesleki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile alan/atölye şeflerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yeni düzenlemelerle ilgili olarak eylem kararı aldı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 02.02.2024 tarih ve 2024/36 sayılı Genelge ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirdiği belirtildi.

1-002.jpg

EYLEM KARARI ALINDI

Sendika yetkilileri yeni düzenlemelerin meslek liselerinde görev yapan koordinatör müdürler, müdür yardımcıları, öğretmenler ve alan/atölye şeflerine yönelik olarak kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirlenmemiş ve yasal olmayan sorumluluklar yüklediğini ifade etti.

Özellikle iş sağlığı ve güvenliği konusunda teknik bilgi ve uzmanlık gerektiren işlerin öğretmenlere verilmesinin yasal dayanağının olmadığı belirtildi.

2-001.jpg

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Sendika genel merkezi yönetim kurulu tarafından, söz konusu öğretmenler ve yöneticilerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda kendilerine tanımlanmayan görevleri yerine getirmemesi ve teknik bilgi gerektiren işlerde bulunmaması için eylem kararı alındı.

Karara göre üyeler iş sağlığı ve güvenliği değerlendirme formlarını doldurmama ve belirlenen işleri yerine getirmeme konusunda örgütlü bir şekilde hareket edecek. Eylem kararının 2023-2024 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Sendika, üyelerinin haklarının korunması ve yasal çerçevede görev yapmaları için mücadele etmeye devam edileceği vurgulandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.