Şifa dolu mağarada sağlıklı olmak için nefes almak yetiyor

Şifa dolu mağarada sağlıklı olmak için nefes almak yetiyor

Tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkan Türkiye’de sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyan bu mağara hasta gelen insanı adeta iyileştirdiği söyleniyor.

Yurtdışından insanları yoğun ilgi gösterdiği bu şifa dolu mağara Çankırı’da bulunuyor. İnsan sağlığına iyi geldiği söylenen mağaranın tarihi Hititler’e kadar uzanıyor. Mağaranın içinde tuz mağaraları dikkat çekiyor. Her sene binlerce ziyaretçiyi konuk eden mağara insan sağlığı için önemli bir konumda bulunuyor.

SOLUNUMUNU AÇMAK İSTEYEN KOŞSUN

Çankırı’da bulunan bu eşsiz mağara her gün ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Mağara içerisinde birçok etkinlik imkanı bulunuyor. (Spor faaliyetleri, sağlık turizmi, kültür sanat etkinlikleri) “Yeraltı Tuz Şehri” adı altındaki bu mağaraya gitmeyen vatandaşların aklındaki en büyük soru ise “Bir mağara nasıl şifalı olabilir?” oluyor. Bu sorunun yanıtı ise şu bilgide yatıyor: Mağaranın içerisinde bulunan saf ve orijinal tuz ile nemli havanın birleşmesi ile insan solunumu açılıyor. Mağarada gezen insanların solunum yolları açılıyor ve daha etkili nefes alma işlemi uyguluyor.

basliksiz-2.jpg

NEFES ALMALARI YETİYOR

Mineral değerleri olarak ciddi miktarda tuz barındıran Çankırı’daki bu mağara insanların sağlık açısından gidip görmek istediği bir yer konumunda. Hititlere kadar uzanan tarihi ve içerisinde barındırdığı tahnitler, figürler ve heykellerle ziyarette bulunan insanlara görsel şölen oluyor. Vatandaşlar 200 yıllık bu eserleri görüp kültürel anlamda dolarken, aynı zamanda sağlıklı olmaları için nefes almaları yetiyor.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.