Sigara bırakma tedavileri ücretsiz hale geliyor

Sigara bırakma tedavileri ücretsiz hale geliyor

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanlığı tarafından sigara bırakma tedavileri kapsamında uygulanan yöntemler ve ilaçlar ücretsiz olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, sağlık kuruluşlarında sigara bırakma tedavileri ve bağımlılara sağlanan nikotin replasman preparatları ile ilaçlar 500,000 adetle sınırlı olmak üzere ücretsiz olabilecek.

Öte yandan bu kararla, söz konusu hastaların aldığı tedavi ve ilaçlar, kamu hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanabileceklerin tespitine yönelik 4736 sayılı kanun hükmünden muaf tutuldu.

702-x-351-piksel-15.jpg

SİGARA KULLANIMINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu'nun son yayımlanan güncel verilerine göre, her gün tütün mamulü kullanan 15 yaş ve üstü bireylerin oranı yüzde 28,3 oranında gerçekleşti.

Bu verilere göre, her gün tütün mamulü kullanan 15 yaş ve üstü bireylerin oranı yüzde 28,3 seviyesinde gerçekleşti. Bu oranın erkeklerde yüzde 41,3, kadınlarda ise yüzde 15,5 olduğu görüldü. Tütün mamulü kullanmayan bireylerin oranı ise azalma göstererek yüzde 68,0 oldu.

702-x-351-piksel-13.jpg

"SİGARAYLA MÜCADELEDE EN İYİ ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE"

Dünya Sağlık Örgütü'nün son yayımladığı Dünya Sigara Salgını Raporu'na Türkiye, sigarayla mücadele konusunda önemli başarılar gösteriyor.

DSÖ, Türkiye'nin sigara konusunda alınabilecek 6 tedbiri iyi uygulayan ülkelerden biri olduğunu kaydediyor ve bu tedbirleri şöyle sıralıyor:

  • Tütün kullanımının izlenmesi ve önüne geçilmesi
  • Reklam yasaklarının uygulanması
  • Tütün ürünleri vergilerinin arttırılması
  • İnsanların dumandan korunması
  • Bırakma konusunda yardımlar sunulması
  • İnsanların sigaranın tehlikeleri konusunda uyarılması

Kaynak:Enes Boyacı/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.