Şimdi yerine getirme vakti: Altındağ'da Veysel Tiryaki ne vaat etti?

Şimdi yerine getirme vakti: Altındağ'da Veysel Tiryaki ne vaat etti?

Altındağ’da seçilmesiyle “Efsane geri döndü” yorumları yapılan Veysel Tiryaki’nin projelerinde “Kaldığımız yerden devam” vurgusu yapılıyor. Veysel Tiryaki’nin projeleri arasında kentsel dönüşüm, restorasyon ve yeni parklar dikkat çekiyor.

31 Mart’ta galip gelip Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan isimler, seçim meydanlarında halka neler vadetmişti? Ankara’daki isimlerin vaat, söz ve projelerine projektör tuttuğumuz “Vaatleri neydi?” yazı dizimizin bu bölümünde Veysel Tiryaki’nin vaatlerini inceledik.

altindagorman.jpg

ÇANKAYA’DA VAAT “HALK LOKANTASI”

“Vaatleri neydi?” yazı dizimizin ilk bölümünde Çankaya Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Can Güner’in vaatlerini incelemiştik. Başkan Güner’in vaatleri Çankayalı seçmenin cüzdanına ve öğrencilerin barınma sorununa yönelik olmuş ve İstanbul’da örnekleri görülen “Halk Lokantaları”nı Çankaya’da ilk iş olarak hayata geçireceğini söylemişti.

hamamonu.jpg

ALTINDAĞ İLE DEVAM EDİYORUZ

Gazete İlksayfa olarak, Büyükşehir ve 9 merkez ilçe belediye Başkanlık koltuğuna oturan isimlerin vaatlerine projektör tuttuğumuz yazı dizisine Altındağ’da geçirdiği 3 dönemin ardından kısa bir mola verip; yeniden seçilen Veysel Tiryaki’yi ele alacağız.

tiryaki3.jpg

“EFSANE” GERİ DÖNDÜ

Asım Balcı’dan belediye başkanlığını devralan Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ’da “Efsane Başkan” olarak anılıyor. Tiryaki, Yüzde 47 oyla CHPli rakibi Ramazan Değer karşısında kazanmayı başardı. Peki, Veysel Tiryaki Altındağlı seçmene ne vaat etti? İşte Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin yeni 5 yılındaki vaatleri…

2004-2019 yılları arasında 3 dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Veysel Tiryaki seçim süreci boyunca; görev yapmış olduğu süre zarfında hayata geçirmiş olduğu projelerin devamının geleceğini duyurdu. 52 sayfalık beyannamesinde projelerini kentsel dönüşüm, sosyal ve toplumsal projeler, istihdam, çocuk ve gençlik projeleri, restorasyon ile yeşil alan projeleri başlıklarında toplayan Veysel Tiryaki; kitapçığın saklanmasını ve projelerin takip edilmesini vurguladı. Gazete İlksayfa olarak Veysel Tiryaki’nin seçim beyannamesinin takipçisi olacağımızı dile getirerek, vaat ettiği projelerini aktarıyoruz.

eski-altindag.jpg

TÜRKİYE’YE ÖRNEK DÖNÜŞÜM

Başkan Veysel Tiryaki’nin seçim beyannamesinde ilk başlık “kentsel dönüşüm” oluyor. Altındağ’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerini devam ettirmek isteyen Tiryaki, yeni döneminde Önder-Ulubey, Solfasol-Yıldıztepe-Bağlariçi, Örnek, İskitler, Doğantepe-Başpınar, Türk-İş Blokları gibi mahallelerde kentsel dönüşüm başlatılacağını açıkladı. Tiryaki yeni kentsel dönüşüm projesi hakkında, 2004-2019 yılları arasında uyguladıkları kentsel ve sosyal dönüşüm modelinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayarak “Kentsel dönüşüm konusunda büyük bir birikimimiz var. Allah izin verirse yeni dönemde bu saydığımız bölgelerde hızla işe koyulmak istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

altinkoy.jpg

TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK

Veysel Tiryaki’nin seçim vaatleri arasında Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Altındağ için restorasyon projeleri de ilk sıralarda yer alıyor. Bölgenin kültür, sanat ve turizmdeki potansiyelini artırmaya yönelik çalışmaların süreceğini vaat eden Tiryaki, Hamamönü, Hamamarkası ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarına dikkat çekiyor. Restorasyon çalışmalarına ek olarak Ankara Kalesi ve çevresinde bulunan otopark probleminin yapılacak yeni otopark ile çözüleceğini dile getiriyor.

altindagorman-001.jpg

ALTINDAĞLI YEŞİLE KAVUŞACAK

Altındağ’a yeni meydan ve parklar kazandırılacağını açıklayan Veysel Tiryaki’nin Altındağ Kent Çiftliği ile Altındağ Kent Ormanı projeleri de bulunuyor. Altındağ Kent Çiftliği içerisinde sebze, meyve ve süs bitkileri yetiştirilmesi teşvik edileceğini ve üretilen ürünler uygun fiyatlara park içerisinde bulunan satış noktalarından satışa sunulacağını; yürüyüş parkurları ve festival alanı gibi alanları bulunan Altındağ Kent Ormanı ile de Altındağlıları yeşille buluşturmayı planladıklarını belirtiyor.

girisimcimerkezi.jpg

İSTİHDAM OFİSLERİ KURULACAK

Tüm bunlarla birlikte genç, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik vaatleri de bulunan Veysel Tiryaki’nin beyannamesinde en önemli noktalardan biri de Altındağ’da istihdama yönelik oluyor. Yeni dönemde kalifiye olmayan iş gücünün meslek kurslarına yönlendirilmesi ve işverenlerin talepleri doğrultusunda eğitimlerin verilmesi planlanıyor. Sanayi Çalışanları Yaşam Merkezi ve Altındağ İstihdam Ofisi gibi kurumlar sayesinde iş arayanlar ile işverenlerin buluşturulması vaat ediliyor. Bununla birlikte Engelliler Eğitim ve Sanat Merkezi, Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, İleri Yaşam Merkezi, Altındağ Çocuk Şehri, Çocuk Edebiyatı Müzesi ve Kütüphanesi ve Altındağ Genç Girişimciler Merkezi gibi tesisler kurulacağı da kaydediliyor.

veysel-rtirtyaki1-001.jpg

YARIN: “Vaatleri neydi?” yazı dizimizin üçüncü bölümünde Türkiye’nin en kritik ilçelerinden Etimesgut’ta 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Enver Demirel’den yönetimi devralan Erdal Beşikçioğlu’nun seçim vaatlerini inceleyeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum