Şimdi yerine getirme vakti: Hüseyin Can Güner'in vaatleri neydi?

Şimdi yerine getirme vakti: Hüseyin Can Güner'in vaatleri neydi?

“Vaatleri neydi” başlıklı yazı dizimize Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’le başlıyoruz.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. Seçimi kazanan adaylar, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturup, çalışmalarına başladı. 5 yıl boyunca görev yapacak bu isimler, adaylık sürecinde çeşitli vaatlerde bulundular. Şimdi halk bu vaatlerin yerine getirilmesini bekliyor.

bel1.jpg

NOT EDİYORUZ

Peki Ankara’da seçimi kazanan isimler, seçim meydanlarında neler vadetti? Büyükşehir’de Mansur Yavaş, Çankaya’da Hüseyin Can Güner, Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu, Mamak’ta Veli Gündüz Şahin, Altındağ’da Veysel Tiryaki başta olmak üzere seçimi kazanan başkanlar önümüzdeki 5 yıl için seçmene ne vaat etti?

ankayabel2.jpg

İLKİ ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI

Gazete İlksayfa olarak, Büyükşehir ve 9 merkez ilçe beledide Başkanlık koltuğuna oturan isimlerin vaatlerine projektör tuttuk. Takip ve tarihe not düşme adına, kimin ne vaatte bulunduğunu isim isim derledik. Yazı dizisi halinde yayınlayacağımız isimlerin ilki Çankaya Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Can Güner.

CHP’li Alper Taşdelen’den yönetimi devralan Hüseyin Can Güner seçimi, AK Parti adayı Duhan Kalkan karşısında yüzde 65.25 oy ile kazanmıştı. Peki, Hüseyin Can Güner seçmene ne vaat etti? İşte Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in önümüzdeki 5 yıl için vaatleri…

CHP’nin Çankaya’da uzun süren aday belirleme sürecinde genç yaşıyla dikkat çeken Hüseyin Can Güner seçimi yüzde 65.25 oy oranı ile kazandı. Seçim sürecinde Alper Taşdelen’le yakın olduklarını belirterek, Çankaya’da ciddi hizmetlerinin olduğunu dile getiren Başkan Güner’in vaatleri Çankayalı seçmenin cüzdanına ve öğrencilerin barınma sorununa yönelik oldu. Güner, İstanbul’da örnekleri görülen “Halk Lokantaları”nı Çankaya’da ilk iş olarak hayata geçireceğini söyledi. Vaadin İstanbul’daki ayağında 4 çeşit yemek 40 TL’ye satılırken; Çankaya’da ne zaman açılacağı ve uygulamanın nasıl olacağının Gazete İlksayfa olarak takipçisi olacağız.

kentlokantasiornek.jpg

HALK LOKANTALARI GELİYOR

Hüseyin Can Güner’in seçim vaatlerini açıklarken “İlk iş” dediği projelerinden biri “Halk Lokantaları”ydı. Daha önce İstanbul’da CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetiminde “Kent Lokantaları” adıyla görülen uygulamanın Çankaya’da “ilk iş” olarak hayata geçireceğini söylemesi dikkat çekti. Başkan Güner, Çankaya’nın gelir seviyesi yüksek bir ilçe olarak bilinmesine rağmen yaşam kalitesinde düşüş olduğunu vurgulayarak açıkladığı vaadinde Cebeci bölgesinden bu talebin yüksek olduğunu söyledi. Güner, uygulamanın Cebeci’den başlayarak hızlıca yayılacağını ifade etti.

guner3.jpg

4 ÇEŞİT YEMEK 40 TL OLACAK MI?

İstanbul’da “Kent Lokantaları” adıyla hemen hemen her ilçede görülen uygulamada 4 çeşit yemek 40 TL gibi uygun bir fiyata öğrenci, emekli ve düşük ücretli çalışan vatandaşlara ulaştırılıyor. Çankaya’da da hayata geçirileceği belirtilen uygulamanın nasıl olacağı Cebeci’deki vatandaşlar başta olmak üzere yüzbinlerce Çankayalı arasında merak ediliyor.

ogrenciyurduibb.jpg

ÖĞRENCİLERE YENİ YURTLAR

Çankaya’nın 13 üniversiteye ve 300 bine yakın öğrenci ve gence ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Güner, Çankaya’da öğrenci yurtlarıyla barınma sorununa önümüzdeki dönemde el atmak durumunda olduklarını söyledi. Öğrencilerden ve Çankayalılardan bu konuda gelen talepler olduğunu vurgulayan Güner, doğrudan Çankaya Belediyesi’nin kontrolünde olan 3 yeni yurdu hayata geçireceklerinin sözünü verdi. Güner, vaadinin ayrıntılarını “ Bunun hazırlıklarına başlayacağız. Bunlardan birini gençlik merkezi olarak gerçekleştireceğiz. İçerisinde hem yurdun hem kütüphanenin olacağı, tüm üniversiteli gençlere hizmet verecek bir yemekhanenin, kurs ve spor alanlarının olduğu modern çağdaş bir gençlik merkezi olacak” diyerek açıkladı.

kres-ara3.jpg

EKOLOJİK KREŞ AÇILACAK

Güner, diğer vaadini kreşler olarak açıkladı. Güner, kreşlerin çok beğenildiğini belirterek, “5 yılda 10 kreş ile kreş uygulamamızı daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Gece kreşi ve ekolojik kreş gibi yeni modellerle Çankaya’lıyı tanıştıracağız” açıklamasında bulundu.

YARIN: Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki’nin 290 binden fazla Altındağlı seçmene söz verdiği vaatlerini anlatacağız. İlçesinde “Efsane Başkan” olarak nitelenen Tiryaki, CHP’li rakibi Ramazan Değer karşısında yüzde 47 oyla kazanmıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum