Son dönemlerde sık kullanılıyor: Retinolün zararları neler?

Son dönemlerde sık kullanılıyor: Retinolün zararları neler?

Son dönemlerde cilt bakım rutininde yer edinen retinol hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, retinol nedir? Faydaları ve zararları nelerdir? Konuya ilişkin detayları haberimizde derledik.

Son dönemlerde özellikle kadınların sıkça tercih etmeye başladığı ve kozmetik markaların etken madde olarak kullandığı Retinol'e ilişkin detaylar merak konusu oldu.

Retinol tüm faydalarının yanı sıra, yanlış kullanıldığı takdirde oldukça önemli yan etkileri de olabiliyor. Özellikle akne ve yara tedavisi ile birlikte cilt yenilenmesi konusunda da tercih edilen Retinol, esasında A vitamini türevidir ve cilt bakımında sıkça kullanılan bir bileşendir.

NE İÇİN KULLANILIR?

Retinol, Cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder, kırışıklıkları azaltır, cilt tonunu düzenler ve akne gibi sorunları iyileştirebilir. Uzmanlar kullanırken, gece rutininin bir parçası olarak temiz cilde uygulanması önerir ancak güneş ışığına maruz kalınan saatlerde kullanımı önerilmez. Yine uzmanların aktardığına göre kullanım esnasında ciltte hafif bir kuruluk, kızarıklık veya pul pul dökülme gibi yan etkiler gösterebilir.

ZARARLARA DİKKAT!

Retinolün aşırı kullanımı cildi tahriş edebilir ve hassasiyet oluşturabilir, bu nedenle düşük konsantrasyonlarda başlamak tavsiye edilir. Ayrıca, hamilelik veya emzirme döneminde kullanımı doktor gözetiminde yapılmalıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.