Tarım Kredi ramazan indirimine gidiyor

Tarım Kredi ramazan indirimine gidiyor

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, ramazan ayı kampanyası başlatıyor. Buna göre, tüm kooperatif market satış noktalarında 5 Mart-14 Nisan tarihlerinde fiyatlar sabitlenecek. Ayrıca tarımsal girdilerde de indirim sağlanacak.

Tarım Kredi, Türkiye genelindeki 4 binden fazla kooperatif market satış noktasında vatandaşın uygun fiyatla gıdaya ulaşmasını sağlamak adına Ramazan Bayramı sonuna kadar kampanya yürütecek.

Kampanya kapsamında, ülke tarımına ve enflasyonla mücadele sürecine katkı verilmesi amacıyla 5 Mart-14 Nisan tarihlerinde kooperatif market satış noktalarında hiçbir ürüne zam yapılmayacak.

tarim-kredi-ic.jpg

KARMA HAYVAN YEMLERİNDE İNDİRİM

Öte yandan, Türkiye genelindeki 2 bine yakın Tarım Kredi kooperatifinde, motorin, zirai ilaç ve tohumda, kampanya süresince vade farkı uygulanmadan hasat sonu (31 Ağustos) vadeli satış yapılacak.

Karma hayvan yemlerinde ton başına yüzde 5'e varan indirim yapılacak ve indirim sonrasında oluşacak fiyatlar, kampanya dönemi süresince sabitlenecek. İndirime ek olarak söz konusu yem satışlarının üreticilere vade farkı uygulanmadan 4 ay vadeli yapılması sağlanacak.

tarim-kredi-ic-2.jpg

FİYATLAR TEKRAR DÜŞÜRÜLEBİLİR

Kimyevi gübrelerde ton başına yüzde 5'e varan indirim yapılacak ve indirim sonrasında oluşacak fiyatlara kampanya dönemi süresince herhangi bir zam uygulanmayacak. Kampanya süresince piyasada daha düşük fiyat oluşması halinde, fiyatlar çiftçilerin lehine olacak şekilde tekrar düşürülecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.