TCDD’den dev alım: KPSS şartsız 95 işçi alınacak

TCDD’den dev alım: KPSS şartsız 95 işçi alınacak

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, KPSS şartı aranmaksızın 8 ilde çalıştırmak üzere çok sayıda işçi alımı yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, KPSS şartı aranmaksızın 8 ilde çalıştırmak üzere 95 işçi alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 69 makine bakımcı, 14 makine teknisyeni (motor tamircisi) ve 2 kaynakçı (oksijen ve elektrik) alanında işçiler alınacak.

isci-alimi.jpg

8 İLDE GÖREVLENDİRİLECEKLER

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda çalıştırılmak üzere, 12 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 69 makine bakımcı ve 14 makine teknisyeni (motor tamircisi) olmak üzere 95 işçi alınacak. İşçiler, Ankara, Kocaeli, İzmir, Sivas, Afyonkarahisar, Malatya, Çankırı ve Adana’da görevlendirilecek. 8 il için alımı yapılacak işçilerin, 36 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

tccdd.jpg

EN AZ 3 YIL TECRÜBE

İş yerlerine belirsiz süreli sözleşme ile alınacak işçilerden KPSS şartı aranmayacak. İş gücü talepleri 23 Şubat tarihine kadar çalışma adresine göre Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanacak. Makine bakımcısı ve teknisyeni ile kaynakçı olarak işe alınacak kişilerde, TCDD’nin belirtmiş olduğu meslek kodlarında en az 3 yıl çalışmış olması ve karekodlu SGK tescil ve hizmet dökümüyle bunu belgelemesi talep ediliyor. Ayrıca gerekli çalışma belgelerine sahip olmaları lazım. 4 ay deneme süresi olan işçiler, deneme süresi içerisinde başarısız oldukları takdirde iş sözleşmesi feshedilecek. İşe başlayan işçiler atandıkları il ve işyerinden en az 5 yıl nakil talebinde bulunamayacak.

tcddd.jpg

DETAYLAR İNTERNET SİTESİNDE

İş gücü talebine başvuru yapıp İŞKUR tarafından gönderilen nihai listede adı bulunan adaylar, noter huzurundaki kura çekimi öncesi belgeleri 22 Mart tarihine kadar TCDD'nin İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına teslim etmesi gerekiyor. Başvuru için gerekli şartlar, evrak teslim tarihi ve yeri, uygulama ve sözlü sınav bilgileri sonucu ve daha fazlası TCDD'nin internet sitesinin, duyurular bölümünde bulunuyor. İlgililer daha fazla detay için TCDD'nin internet sitesini ziyaret edebilir.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.