Tek sorun sivrisinek: Vatandaşlar ilaçlama bekliyor

Tek sorun sivrisinek: Vatandaşlar ilaçlama bekliyor

Yenimahalle’deki 30 Ağustos Zafer Parkı, sıcak havaların gelmesiyle birlikte sivrisinek doldu. Rahatsızlık veren sivrisineklerin hastalık da bulaştırabileceğinden endişe eden vatandaşlar, parkın ivedilikle ilaçlanmasını bekliyor.

Yenimahalle’de bulunan 30 Ağustos Zafer Parkı, sıcak havaların gelmesiyle birlikte sivrisinek tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Rahatsızlık veren sivrisineklerin hastalık da bulaştırabileceğinden endişe eden vatandaşlar, parkın ivedilikle ilaçlanmasını bekliyor.

dd.jpg

SİVRİSİNEK TEHLİKESİ

Havaların ısınmasıyla beraber başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği 30 Ağustos Zafer Parkı’nda ortaya çıkan sivrisinekler vatandaşları tedirgin ediyor.

Sıcak havaların kentimize gelmesiyle birlikte sivrisineklerin çoğaldığına dikkat çeken vatandaşlar, “Parkımız doğal hayat ile iç içe olması nedeniyle çocuklarımız için de çok önemli bir alan yaratıyor. Fakat havaların ısınmasıyla beraber sivrisineklerde bir artış oldu. Ağaçların ve çiçeklerin arasında ailecek vakit geçirmek çok keyifli fakat sivrisinekler bizleri tedirgin ediyor” diyor. Belediye ekiplerince ilaçlandırma yapılmasını isteyen vatandaşlar sivrisineklerin hastalık bulaştırabilecekleri nedeniyle tedirgin olduklarını ifade ediyor.

ddd.jpg

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE DOĞAL YAŞAM

AŞTİ ile yan yana bulunan 30 Ağustos Zafer Parkı, vatandaşlara kent merkezinden uzaklaşmadan doğa ile buluşma fırsatı sağlıyor. 166 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan park merkezi konumu nedeniyle güneşli havalarda Ankaralıların uğrak noktalarından biri oluyor. Ateş yakmanın yasak olduğu parkta vatandaşlar aileleri ile gelip piknik yapabiliyor.

jdd.jpg

SOSYAL ALANLAR MEVCUT

İçerisinde piknik alanları, çocuk parkları, yürüyüş, kafeterya ve koşu yollarının bulunduğu park, vatandaşlara sosyal alanlar sağlıyor. Belediyeye ait kafeterya ve bisiklet kiralama noktası da bulunduran parkta, vatandaşlar uygun fiyatlara hizmet alabiliyor. İçerisinde 2 bin 500 metre bisiklet ve bin 450 metre koşuyolu bulunduran 30 Ağustos Zafer Parkı, kent sakinlerine spor yapma imkanı da sağlıyor. Hafta içi 12.00-21.00 saatleri arası, hafta sonu da 08.00-22.00 saatleri arasında kiralık bisiklet hizmeti veren ANFA’ya ait kiralama noktasında yarım saat kiralama ücreti 3 TL, bir saat kiralama ücreti ise 6 TL olarak hizmet veriliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.