Tüm Sivil Emekliler Derneği Başkanı Gültekin Kurdoğlu: İkramiyeler Tüfe’ye endekslensin

Tüm Sivil Emekliler Derneği Başkanı Gültekin Kurdoğlu: İkramiyeler Tüfe’ye endekslensin

Tüm Sivil Emekliler Derneği Başkanı Gültekin Kurdoğlu, emekliler için sendikal haklar isterken “Bayramlarda verilen ikramiyeler TÜFE’ye endekslenmeli ve artışlar o oranda yapılmalı” dedi.

Türkiye’nin değişmeyen gündemlerinden birisi olan emeklilerimiz ve emekli aylıkları bayram ikramiyeleri ile tekrardan gündeme geldi. Gazetemize konuşan Tüm Sivil Emekliler Derneği Genel Başkanı Gültekin Kurdoğlu, emeklilerin sendikal haklara sahip olması gerektiğini söyledi. Kurdoğlu, “Bayramalar da verilen bayram ikramiyelerimiz TÜFE’ye endekslenerek artışlar o oranda yapılmalı” dedi. Kurdoğlu ayrıca, “Emeklilere yapılan artışlar temel gıda maddelerine gelen artışlar kadar yapılmalı. Böylece emeklilerimiz enflasyona yenik düşmez” ifadelerini kullandı.

1-005.jpg

ASGARİ SEVİYEYE ÇEKİLMELİ

Tüm Sivil Emekliler Derneği Genel Başkanı Gültekin Kurdoğlu, “Şuan emekli maaşlarımız asgari ücretin altında kaldı. Bizler emekliler olarak en az asgari ücret seviyesinde maaş almak istiyoruz. Enflasyonun artması ile maaşlarımız erimiş durumda bu yüzden piyasaların bir an önce düzenlenerek paramızın tekrardan değer kazanmasını bekliyoruz. Türkiye de 16 milyon emekli vatandaş var. Söz konusu 16 milyon vatandaş maaşlarımızın bağlanırken alt sınırımızın yüzde 70 olarak belirlenmesini istiyoruz. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı” şeklinde konuştu.

22.jpg

SENDİKAL HAKLARIMIZ OLMALI

“Artışlar temel gıda maddelerine gelen artışlar kadar yapılmalı. Böylece emeklilerimiz enflasyona yenik düşmez” diyen Tüm Sivil Emekliler Derneği Genel Başkanı Gültekin Kurdoğlu, son olarak şu hususlara değindi; “Memur emeklilerine yapılan zamlar artık seyyanen tüm emeklilere verilmeli. Bayramalar da verilen bayram ikramiyelerimiz TÜFE’ye endekslenerek artışlar o oranda yapılmalı. Banka promosyonlarını enflasyon farkına göre verilmeli. Kredi ve kredi ödemelerinde yapılandırılmaya gidilmeli. Emeklilerimiz bankalardan aldığı kredileri ödemede zorlanıyor. Bizler son olarak sendikal hak talep ediyoruz. Çünkü biz dernekler bir yere kadar söz sahibi oluyoruz. 16 milyon emeklimizin haklarını korumak adına bizlere sendikal hak verilmeli.”

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.