Türkiye’nin ilk Çocuk Meclisi: Başkentli çocukların sesi oluyor

Türkiye’nin ilk Çocuk Meclisi: Başkentli çocukların sesi oluyor

ABB Çocuk Meclisi Eğitim Komisyon Görevlisi Burak Çörten Çocuk Meclis’i çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi. Çörten, ‘‘Türkiye’nin ilk çocuk meclisi olma özelliğini taşıyoruz. Görevimiz ise çocukların temsil haklarını savunmak’’ dedi.

Çocuk Meclisi, 23 Nisan 1995 yılında, Çocuk Meclisi, Ankara’da yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarını sağlamak; çocukların içinde yaşadığı ülkenin, manevi ve ahlaki değerlerini öğrenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmeleri amacıyla kuruldu. Çocuk Meclisi, 5 Kasım’da yeni üyelerini seçmek için sandığa gidecek.

meclis.jpg

NORMAL MECLİSTEN FARKIMIZ YOK

Çocukların sağlık, spor ve yaşam konularında komisyonlara raporlar sunduklarını belirten Çörten, ‘‘İşleyiş tıpkı normal siyasi bir meclis gibi işliyor. Komisyonlar var, süreçler var, veto etme var. Çocuklar sorunlarını dile getirmek için bazen bakanlıklara gidiyor. Bazen Başkanla görüşüyor. Çocuk Meclisi, şehir genelinde çocukların sorunlarını dile getirebilmeleri için harika bir platform. Biz de 28. Dönem meclis üyelerimizi seçmek üzere yeni kayıtlar için çalışmalara başladık’’ şeklinde konuştu.

cc.jpg

TOPLUM SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ

‘‘Çocuk Meclisi’nde toplumu yakından ilgilendiren sorunlara dikkat çekiyoruz’’ ifadelerinde bulunan Çörten, ‘‘Örnek verecek olursam, çocukların güvenliğini artırmak için mobese kameralarının artırılması raporunu komisyona sunduk ve kabul edildi. Yine aynı şekilde görme engelli vatandaşlar için olmazsa olmaz sarı şeritli yolların artırılması için bir önerge sundular. Bunun gibi toplum yararına fayda sağlanması için birçok çalışma yürütülüyor. Çocuk haklarının temsili birçok ülkede göz ardı ediliyor. Bizler belediye olarak, Cenevre sözleşmesinin gerekliliklerini yerine getirerek çocukları seslerini duyurmaları için teşvik ediyoruz. Bu projeyi devam ettiriyoruz. Çocuklarımız için büyük bir şans. Aileleri ile birlikte bizlere başvurarak kayıt yaptırabilirler’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.