Türkiye'nin kredi notunun artırılması değerlendirildi: "Hak edildi"

Türkiye'nin kredi notunun artırılması değerlendirildi: "Hak edildi"

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasının "hak edildiğini" söyledi.

Merkezi Londra'da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin "hak edildiğini" söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Timothy Ash, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ZAMANLAMA İLGİNÇ"

Not artırımının seçimlerden bu yana görülen politika düzenlemesi açısından "hak edildiğini" kaydeden Ash, enflasyon verisi ile lira ve rezervler üzerindeki baskı nedeniyle piyasaların son birkaç haftadır Türkiye çevresinde gergin olduğu göz önüne alındığında "zamanlamanın ilginç" olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE ENFLASYONUNDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ"

Derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, notun yükseltmesinin Haziran 2023'ten bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin arttığını yansıttığı, görünümünün pozitife çevrilmesinin de tutarlı makro politika duruşuna ve Türkiye enflasyonunda önemli düşüşe işaret ettiği aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.