Ulus Hali'nde şaşırtan balıkçı: Gören bir daha bakıyor

Ulus Hali'nde şaşırtan balıkçı: Gören bir daha bakıyor

Tarihi Ulus Hali’nin tek kadın balıkçısı Çiğdem Öztürk Siren, “2008’den beri balıkçılık yapıyorum. Haldeki ilk kadın balıkçıyım. Beni görünce şaşıranlar oluyor” dedi.

2008 yılından beri Ankara’da balıkçılık yapan ve Ankara’nın ilk kadın balıkçılarından biri olan Çiğdem Öztürk Siren görenleri şaşırtıyor. Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali’nde balık satan Siren, gazetemize konuştu. Balıkçılığın baba mesleği olduğunu ve işini severek yaptığını dile getiren Siren, “Ulus Hali’ndeki ilk kadın balıkçıyım. Babamın balık dükkânı vardı. Hafta sonu yardım için dükkâna gidiyordum. İlerleyen süreçte balıkçılıktan daha fazla zevk aldığımı fark ettim. Sadece hafta sonları yardım için gittiğim iş yeri benim için sürekli bir hale geldi. Yaptığım işi bırakarak balıkçılığa başladım. Bu işi yapmak beni mutlu ediyor” dedi.

basliksiz-2.jpg

MUHASEBECİLİKTEN BALIKÇILIĞA

Balıkçılığa başlama sürecini anlatan Balıkçı Çiğdem Öztürk Siren, “2008 yılından beri balıkçılık yapıyorum. Liseyi bitirdikten sonra, üniversitede muhasebe bölümünü bitirdim. Ardından iş hayatına başladım. Babamın balık dükkânı vardı. Hafta sonu yardım için dükkâna gidiyordum. İlerleyen süreçte balıkçılıktan daha fazla zevk aldığımı fark ettim. Sadece hafta sonları yardım için gittiğim iş yeri benim için sürekli bir hale geldi. Yaptığım işi bırakarak balıkçılığa başladım. Babamın dükkânından sonra, 9 metrekare bir dükkânda kardeşimle birlikte yüzüncü yılda dükkân açtık. Balıkçılığa burada devam ettim. Normalde çiğ balık satışı varken pişirme yapmaya başladık. Ardından paket servisine döndü. Kilo hamsi derken yüzüncü yıl halkı bizi sevdi. Çok güzel işimiz oldu, güzel tutulduk. İlerleyen süreçte işlerimiz daha da büyüdü. İnternet üzerindeki yemek uygulamalarına kayıt olduk. Bu şekilde daha fazla kitleye hitap ediyoruz. Bu işi yapmanın beni mutlu ettiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

ara.jpg

“HAL’DEKİ İLK KADIN BALIKÇIYIM”

Bir kadın olarak balıkçılıkta bu derece ileri seviyeye gelebilmek ve maddi anlamda iyi noktada olmanın büyük bir başarı olduğunu ifade eden Siren, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İlk başladığım dönemlerde güzel yorumlar aldığım gibi olumsuz yorumlarda çok fazla aldım. 2 yıldır Ulus Hal’inde çalışıyorum. Ulus Hal’indeki ilk kadın balıkçıyım. İlk aylarda oldukça zorlandım. Tepkiler oldukça değişikti. Burada insanlarla uğraşmak, dilinden anlamak daha zor. Her yerden insanlar geliyor. Bu sebeple de bu durumun artı yönleri olduğu gibi eksi yönleri de oluyor. Akrabalarım içerisinde tanınan bir balıkçıyım. Ben balıkçılığa başladıktan sonra sülalemizdeki bütün kadınlar balıkçılığa başladı. Bu bir zincirleme olarak devam etti.”

ara3.jpg

“KADIN İSTERSE YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK”

Bir kadının isterse yapamayacağı hiçbir şey olmadığını vurgulayan Siren, “Kadının istediği zaman yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Siren, “Son olarak şunları dile getirmek istiyorum. Bana kalırsa bütün kadınlar çalışsın. Hangi meslekte olursa olsun, çalışsın. Ekonomik özgürlüğü olsun, kendi ayakları üzerinde durabilsin. Ne kadar yorulursa yorulsun pes etmesin. Ben burada 9 saat çalışıyor olabilirim ama sürekli ayak üzerinde olduğum için o bana 12 saat gibi geliyor. Bu durumdan memnun musunuz diye soracak olursanız, memnunum. Çünkü işimi severek yapıyorum. İnsanlarla bir arada olmayı, konuşmayı, sohbet etmeyi seviyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.